בת שנה +8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה +8
    מרין
    28/02/2012

שלום רב, השארתי הודעה בפורום תזונת תינוקות אבל קיבלתי טיפ מחברה שאמרה שאולי הבעיה היא התפתחותית - אשמח אם תוכלו לכוון אותי בעניין.

אני אמא לילדה בת שנה +8 , עוד כשהייתה קטנה וניסיתי להעבירה ממזון טחון למזון אצבעות ראיתי שאינה לועסת טוב את האוכל לכן המשכתי עם המזון הטחון עוד קצת עד שראיתי שהיא מוכנה למזון מוצק יותר. למרות כל הנסיונות וההדגמות שלי של "איך צריך ללעוס" הילדה המשיכה ללעוס מס' לעיסות ואז ישר לבלוע.
    היום, היא נורא ממהרת עם האוכל שלה ולמרות שאני מגישה לה אותו חתוך לרצועות היא לוקחת אותן ושמה בפה או כמה ביחד או אחת- אבל עדיין אינה לועסת כמו שצריך!
    במזון כגון עוף זה מגיע לרמות שכאשר היא בולעת אחרי 2-3 לעיסות בלבד, או שרואים על הפנים שלה שכואב לה לבלוע או שהיא מנסה לבלוע ואז לא מצליחה ויורקת.
    ניסיתי הדגמות של איך ללעוס נכון , ניסיתי להגיד לה כל פעם "תראי לאמא איך את לועסת" (מראה פעם פעמיים ומנסה לבלוע), ניסיתי לתת לה את החתיכות אחת אחת ולא להגיש לה הכל בצלחת ועדיין היא לא לועסת טוב, לפעמים אפילו בולעת בלי ללעוס כלל!!!!
    אציין שהפה שלה מלא שיניים ומכל שאר הבחינות היא מסתדרת עם אוכל מוצק מצויין - אוחזת יפה, זה טעים לה וכו'.
    לאן הילדה שלי ממהרת???? ומה אפשר לעשות בנדון?
    אני מאוד מפחדת שתפתח הרגלי אכילה לא נכונים ותגרום לעצמה נזק בגרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה +8

הוספת תגובה

• בת שנה +8 - תגובה

מיכל בר-נס
    29/02/2012

היי מרין,
    אני מציעה לנסות לחתוך לרבועים יותר קטנים ולנסות אם דברים ברמת מוצקות בינונית יתכן שהחתיכות גדולות מדי או קשות מדי.
    בברכה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו