בעיות תקשורת - ילד בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות תקשורת - ילד בן 3
    הדס
    29/02/2012

שלום רב, בני איתי בן 3 ו-4 חודשים, הולך לגן שפתי החל מספטמבר, עקב בעיות שפה ואיחור התפתחותי. בפגישה שנערכה לאחרונה עם הגננת והפסיכולוגית נאמר לי כי ישנה התקדמות יפה אצל איתי בתחום השפה, וכי הוא יוצר קשר טוב עם מבוגרים בגן, אך כמעט שאינו יוצר קשר עם ילדים אחרים. נאמר לנו כי כדאי לשקול להעביר אותו לגן תקשורתי בשנה הבאה. במהלך שיטוט באינטרנט ראיתי כי לגנים תקשורתיים מפנים ילדים הלוקים באספרגר / אוטיזם / PDD . האם יכול להיות שבני לוקה באחת מהאפשרויות הללו?
    אני חייבת לציין שכילדה חוויתי גם קשיים חברתיים שהלכו והשתפרו עם הזמן. האם יכול להיות שגם אצל בני היכולות החברתיות ישתפרו?
    אני מאוד מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תקשורת - ילד בן 3

הוספת תגובה

• בעיות תקשורת - ילד בן 3 - תגובה

29/02/2012

הדס שלום,
    אני מתארת לעצמי שאת מודאגת, וזה בוודאי מלחיץ לחשוב, שיש בעייה עם הילד.
    לכן, רצוי לבקש מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד, כדי שצוות רב-מקצועי יאבחן אותו : פסיכולוגית התפתחותית, ואולי גם רופא התפתחותי.
    לפי התיאור שלך, ייתכן שמדובר בבעייה של "חרדה חברתית" או מה שנקרא "אילמות סלקטיבית". במצב כזה, בהחלט אין צידוק להעביר את הילד לגן תקשורתי, ומוטב שיישאר בגן שפתי.
    אבל, אינני יכולה לתת אבחנה מוסמכת דרך האינטרנט, וחשוב שאיש מקצוע יאבחן את הילד באופן ישיר. אני בטוחה שזה ירגיע אתכם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו