מעבר לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן
    סמר
    11/03/2012

בוקר טוב לכולם
    יש לי ילד שהוא עכשיו בדיוק בן 3 שנים.יש לו איחור בהתפתחות השפה והוא מטופל אצל קלינאי תקשורת.לא כאן הבעיה הוא נמצא באותו מעון כבר מגיל 6 חודשים .לאחרונה אני מרגישה שהבן שלי אינו מרוצה ללכת למעון.כל בוקר מתחיל לבכות ומסרב להיכנס לכיתה.דבר זה לא היה קודם.אני מרגישה בגלל האיחור שלו הוא לא מוצא את עצמו בכיתה.אני בקשר מתמיד עם הגננת והוא כל הזמן אומרת שהוא בסדר משחק טוב ומבסוט אבל אני לא רואה את זה.השנה הזאת בדיוק לא הרגשתי שהוא הפיק טועלת משהותו בהמעון כל מה שרכש מידע ומיומנויות במשחק זה בזכותי.אני מרגישה שהוא לא מקבל את תשומת הלב כמו שצריך.
    אני בהריון בחודש התשיעי.חשבתי אחרי הלידה ואחרי תקופת מנוחה להשאיר אותו אצלי בבית (כי בכל מקרה תהיה חופשת האביב) ומאחר החופשה חשבתי להעביר אותו (חודש מאי ויוני ) לגן שנמצא קרוב מאוד לבית שלי.
    אני א יודעת אם כך זה טוב עבורו אבל מה שכן אני מרגישה שבכלל הוא לא מרוצה.כל הכוונה שלי מהגן החדש הוא לשנות אווירה ומקום יכול להיות שדבר זה יעזור לו גם מבחינה השפה (ילדים יותר גדולים ומדברים יותר טוב) ויתר מכך אני מתיד שמה לב שהוא מעדיף לשחק עם ילדים יותר גדולים ממנו וכמובן אני לא משאירה אותו ליום לימודים ארוך בגן אני רוצה רק חהעביר קצת זמן.
    אני מאוד מפחדת מצעד זה שיהופך לרעה ולא לטובה לכן אני רוצה לקבל את חוות הדעת שלכם.
    **** הערה חשובה **** בחודש אפריל הוא מתחיל בטיפול של רכיבה או שחיה טיפולית (לא יודעת אם אפשר שניהם ביחד) ובוסף לכן הוא גם מקבל טיפול קלינאי תקשורת.זה בטח נראה עומס עליו.ויתר מכך הוא נמצא במסגרת שלא מרוצה ממנה לכן חשבתי על צעד זה.אני רוצה לנצל את זמנו בחברת אנשים חדשים וגם לשהות עוד קצת זמן בבית עם התינוקת החדשה ויתקרב אליה ולא ירגיש שמישהו לקח את המקום שלו בבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן

הוספת תגובה

• מעבר לגן - תגובה

12/03/2012

סמר שלום,
    אני בהחלט מבינה את הדאגה שלך, ויכול להיות שאת צודקת, והגן לא מתאים לילד. אולי היה עדיף שהוא יהיה בגן שפתי, שם יקבל יותר תשומת לב ויותר טיפולים.
    מצד שני, לא נראה לי שיהיה טוב אם תשאירי אותו בבית. גם להיות לבד בגיל זה לא טוב לילד. בגן הוא בכל זאת עסוק, ובעיקר - לומד, גם מהגננת וגם מהילדים האחרים.
    גם לך יהיה יותר קשה אם הוא יהיה בבית. ייתכן שבבית הוא יותר יקנא בתינוק.
    אני מציעה לך להשאיר אותו בגן, אבל להתייעץ עם מחלקת החינוק בעיריה - אולי להפנות אותו לגן אחר בשנה הבאה.
    כל טוב! שתהייה לך לידה קלה, ובהצלחה עם הילדים !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו