מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים ושמונה חודשים לא קופץנינה15/03/2012
שלום,
בני שוקל 10.6 ק"ג וגובהו 85 ס"מ (BMI-14.9).
הוא לא אוהב לאכול ולא אוהב לעשות פעילות גופנית.
אני חייבת לציין שאני ובעלי ממוצעים בגובה (1.61ס"מ ו-1.75ס"מ) ולכן אין לכאורה סיבה גנטית לכך שהוא נמוך ורזה מהממוצע.
שללנו צליאק והלכנו לאנדוקרינולוג שאמר שצילום כף היד מתאים לגילו ושזו לא בעיה אנדוקרינית. אנחנו אצל תזונאית אך גם זה לא עוזר. הוא פשוט לא רוצה לאכול יותר מכמה ביסים בארוחה.
אני מוטרדת מכך שעכשיו הוא ישאר לעד נמוך (הבנתי שהגובה הסופי כבר די נקבע בגיל זה) ובעיקר חלש וחסר יכולות מוטוריות מפותחות (הוא לא מצליח לקפוץ גם כשמנסה ורץ ממש מעט ומסורבל ומתעייף מהר).
ועכשיו השאלה: מה עוד אפשר לעשות??? (לא יכולה להכריח אותו לאכול וגם לא לבוא איתי למגרש המשחקים) אולי יש לו חלילה בעיה רפואית אחרת?
אני פשוט לא יודעת למי עלי לפנות? (הרופא שלו חושב שאני היסטרית והחליט שהוא פשוט ילד נמוך ורזה ושעלי להשלים עם זה).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ושמונה חודשים לא קופץ - תגובה
17/03/2012נינה שלום,
לא הייתי אומרת שאת הסטרית, אבל את בהחלט מוטרדת יותר מדי מנושא שהוא שולי.
חשוב שהילד יהיה בריא, קודם כל !!!
ייתכן שיש חולשה מסויימת בשרירים, ואולי כדאי שיעבור הערכה של פיזיותרפיסטית התפתחותית. ומעבר לכך, בהחלט טוב שיהיה פעיל, בכל מקרה, וכדאי לנסות להפעיל אותו במקני שעשועים, או בג'ימבורי.
לגבי הגובה, עדיין מוקדם מאד לדעת. צריך לעקוב אחר קצב הגדילה שלו ובעוד שנתיים-שלוש תדעו טוב יותר, וגם זה לא מוחלט : יש ילדים, בנים בעיקר, שנותנים "קפיצה" בגיל ההתבגרות, ומפתיעים.
אני מציעה שתהיו במעקב של אחת לשנה, אבל אל תעשי מנושא זה "בעייה". זה עלול להשפיע על הילד לרעה. גם אם יהיה נמוך מעט, העיקר שיהיה בריא ומאושר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)