מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 וחציסילבי11/02/2008
שלום וברכות על הפורום. בני בן 4 וחצי. מבחינת התפתחות מילולית הוא מאוד מתקדם עם אוצר מילים גדול, יכולת הכללה והפשטה, סופר עד 100 וכו'. לדברי הגננת הוא קצת "מפגר" בהתפתחות בתחום המוטוריקה העדינה ולפי דעתי גם במוטוריקה גסה. הוא עדיין לא מעתיק ריבוע או משולש ובקושי מצליח, עם הרבה עזרה, להעתיק צורת איקס. הוא עדיין לא צובע בתוך הקווים אלא בקשקוש על פני כל הדף. כשהוא רוצה לצייר דמות אנושית הוא מצייר מעין עיגול מקושקש כראש שממנו יוצאים שני קווים לשני הכיוונים (כלומר אין גוף ואין רגליים). הוא לא גוזר ולא מעוניין לגזור בכלל ולציין שגם לצייר ולצבוע הוא ממש לא אוהב. הוא לא מסוגל לעמוד על רגל אחת וגם בנושא השירותים יש עדיין בעיות בכך שהוא ממש מסרב לעשות קקי ומתאפק ימים עד שמבקש לעשות בסיר אבל אין בריחות בתחתונים . השאלה היא האם מדובר בעיכוב התפתחותי שדורש התערבות מקצועית או שניתן להמתין ולתת לו להשלים פערים. שאלה נוספת - בהתחשב בכך שעבורו ציור/צביעה וכו' הם מטלה לא אהודה במיוחד, האם להתעקש לעבוד איתו על זה בבית? אולי להניח לו ולתת לזה לבוא לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסילבי
ד''ר יורם זנדהאוז12/02/2008שלום וברכה,
ראשית, מחמאות על התיאור המפורט.
שנית, את מתארת כאן חוסר בשלות או איחור במוטוריקה עדינה (בעיקר) וכן קושי רגשי. לא כתבת אם מדובר בפג או בילד שנולד בסוף השנתון.
נראה לי שאבחון בריפוי בעיסוק הוא הנידרש ועל פי ממצאיו ישקל הטיפול. יש צורך גם בהערכה ריגשית. בכל מקרה לא להתעקש אך גם לא להניח לענין ויש לפעול על פי הנחיות איש/אשת מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והמשך (קצר הפעם)
סילבי13/02/2008איך מגיעים לאבחון של ריפוי בעיסוק? צריך הפניה? ממי? והאם אבחון כזה גם מסוגל לאבחן את הצד הרגשי? הילד יליד ספטמבר. לא נולד פג אבל משקל נמוך מאוד - גבולי. ואני הייתי בתת תריסיות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יורם זנדהאוז13/02/2008צריך הפניה מרופא הילדים למרפאה בעיסוק התפתחותית ולמטפל/ת רגשי/ת. בדרך כלל זה נעשה על ידי הפניה אחת למכון להתפתחות הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)