מציצת אצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע
    חן
    27/04/2012

שלום,
    בתי בת 4 ושבעה חודשים החלה למצוץ אצבע בחודש האחרון ביום ובלילה, אני ממש מודאגת מזה ולא יודעת איך להפסיק זאת (היא לא מצצה מוצץ).
    הסברתי לא שזה יפגע בשיניים שלה אך זה לא הועיל, אתמול נתתי לה עונש ברגע שראיתי אותה מוצצת (לא לקבל ממתק באותו יום).
    איך ניתן לגמול אותה? ומדוע זה קרה בגיל מאוחר?
    תודה,
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - תגובה

28/04/2012

חן שלום,
    יש כמה גישות ביחס להתנהגויות כאלה : יותר מחמירות ופחות מחמירות, ואינני בטוחה מה "נכון" באופן מוחלט.
    אני בגישה יותר "רכה", לפחות בגיל זה. אינני יודעת מדוע זה התחיל עכשו, אבל בדרך כלל זה מסמן מצב רגשי "חלש" של הילד, אולי בעקבות מחלה, או מתח בבית, או שינוי כלשהו בחיים, כמו מעבר דירה, או מעבר גן, או לידת אח, וכד' וכד'.
    הייתי מנסה למצוא קודם כל את הסיבה. הייתי חושבת על מה קרה בבית, הייתי מדברת עם הגננת, כדי לבדוק איתה אם לא קרה משהו בגן ? אולי מישהו העליב אותה ? אולי כשלון במשהו ?
    אני נמנעת מעונשים במצב כזה, בעיני - זה רק מחמיר את חווית הנסיגה של הילד.
    הייתי מניחה לה לזמן-מה, בוחנת מתי היא מוצצת, ואז מחפשת דרך של תחליף (למשל : אם זה לפני השינה, אפשר לתת לה דובי/בובה רכה לחבק).
    סבלנות !
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו