ילדה בת 3.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5
    אלמונית
    13/05/2012

יש לי ילדה בת 3.5 חכמה ומקסימה. בבית היא מציירת ואוהבת ליצור, משחקת עם אחותה הגדולה 6.8 ועם חברותיה (אפילו לעיתים נדחפת לתוך המשחק להם) ובגן לעומת זאת היא לא אוהבת להפגין את יכולותיה החברתיות או המוטוריות. היא לא מציירת או פועלת, רק אם הגננת קוראת לה לבוא לשולחן וגם אז לדברי הגננת לא תמיד מעוניינת והבעיה הקשה יותר בעיני היא שהילדה לא משחקת עם אף אחד. הגננת אמרה לי שגם אם היא מנסה לחבר אותה עם חברה אחרת המשחק לא מחזיק מעמד והזוגיות מתפרקת תוך כמה דקות. כמו כן, היא לעיתים מסרבת ללכת לשחק עם אחרים ומעדיפה לעמוד להתבונן סביבה או לשבת ליד הגננת. אני לא יודעת מה לעשות? האם לגשת לאבחון או לחכות. עצה בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 - תגובה

14/05/2012

שלום אלמונית,
    נראה לי שבתך ילדה ביישנית במיוחד, או אולי יש לה מה שנקרא "חרדה חברתית" : אלה ילדים נבונים, שבבית, בחיק המשפחה, מתפקדים מצויין, אך בחברה הם מופנמים מאד, פסיביים ונמנעים מפעילות שחושפת אותם לביקורת.
    בשלב זה אין הרבה מה לעשות : לא ללחוץ, אלא לעודד בעדינות. בקשי את הגננת להניח לה. מאידך, כן כדאי להמשיך לחבר אותה עם עוד ילדה שקטה, כדי שתתרגל. כדאי גם בבית, אחה"צ, להזמין לה חברה, כדי שתתרגל למישהו אחר, ולא תהייה כל הזמן עם אחותה.
    אם המצב לא ישתפר, כדאי סביב גיל 5 לפנות לפסיכולוגית ליעוץ. יש גישות טיפוליות שמסייעות לשפר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו