מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדיםשגית26/05/2012
לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי שני ילדים אחד בן שנה וחודשים ושני בן ארבע וחצי .
בשבועיים האחרונים הבן שלי שבן ארבע וחצי מפחד מכל מיני דברים ,ללכת לישון לבד למרות שיש לו אור ,להכנס לחדר לבד ,,בקיצור הילד מפחד להיות לבד ,כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא אמר שהוא מפחד מכל מיני דברים שהוא רואה בטלויזיה {הילד רואה רק הופ ילדות ישראלית אני לא חושפת אותו לסרטים אחרים שלא לגילו },אך לאחרונה יצא לו לשמוע קצת דברים שקורים במדינה -גל האלימות שהיה, דבר שקרה עקב שיחה שלי עם בעלי כשהוא נמצא .{דבר שכמובן לא יקרה יותר }.
שאלתי היא : איך גורמים לו לחוש שוב בטחון ושיפסיק לפחד ?
ודבר נוסף -איך מתייחסים לאמירות שונות של הילד כאשר הוא מספר לי דברים שלא מוצאים חן בעיני לגבי התנהגות של חברים שלו לגן כמו למשל דברים שחבר שלו לקח מהגן בלי רשות ,חשוב לי שהוא לא יתנהג כך ואני מקפידה מאוד בבית, אך איך אדאג שלא יחקה את חבריו לגן ?מה לומר ?{אני כמובן אומרת ומסבירה אבל חשוב לי לדעת מה את אומרת ע"מ לוודא שאני פועלת נכון }
תודה רבה
וחג שמח ,שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
27/05/2012שגית שלום,
פחדים מופיעים אצל ילדים בעקבות התפתחות שכלית, הגורמת להם להבנה של דברים, שלא היתה קודם. גיל 4-5 הוא גיל התפתחות הדמיון, וגם לכך השפעה רבה על תחושות פחד : הילד מדמיין דברים שונים, אמתיים ולא אמיתיים שעלולים לקרות, פעמים רבות, באמת, בעקבות סרטים שראה, או סיפורים שמספרים ילדים אחרים בגן.. "למזלנו", זו תקופה, והיא חולפת. חשוב לחזק בילד את הבטחון שהוא מוגן : שהבית חזק, שאתם לידו ושומרים עליו. יש ילדים המבקשים לעשות "סיור" בבית לפני השינה, כדי לבדוק שהכל סגור ובטוח.
מבחינת כללי התנהגות חברתיים : את בהחלט פועלת נכון, ואין דרך אחרת. חשובה מאד הדוגמה של הבית, ובגיל זה, זו עיקר ההשפעה על הילד. כדאי גם לשוחח עם הגננת על המקרים שהילד מספר מהגן, ולהשתדל שגם בגן זה יהיה אחרת. לא תמיד זה קורה, אבל חשוב לנסות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)