בדיקת התפתחות מדאיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת התפתחות מדאיגה
    יפית
    27/05/2012

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי (היום), כמובן שמקסים וחכם ואח לש' אחותו התאומה.

היינו השבוע בבדיקת התפתחות בטיפת חלב ואני מעט מוטרדת. י' היה מאוד בעולם שלו במהלך הבדיקה (ובכלל), שקוע במשחקים עם חפצים שהאחות הראתה לו ושאלה לשמם או הנחתה לתת לי. (ז"א מבין ומכיר את החפץ ומיישם את הייעוד שלו - שותה עם הכוס ומרכיב את המשקפיים), אבל דווקא בחלק התקשורתי - מעט מאוד קשר עין (השתפר מעט בהמשך הבדיקה), ומעט שיתוף פעולה.
    מעבר לבדיקה, אנחנו מוטרדים מעט מהתקשורת שלו עם ילדים ומבוגרים אחרים (מגיע לגן ומיד משחק עם מכונית לבד על השטיח, בעוד ילדים אחרים משחקים יחד בשולחנות עם משחקים שונים), אני רואה אותו בחצר בגן משחק בעיקר לבד. בנוסף הוא מאבד סבלנות מאוד מהר ועובר לצעקות, וקשה לו במעברים או במקומות רועשים. מרגיש סוער ומעט "היפר".

אני משתדלת מאוד לא להשוות בינו לבין אחותו, אבל הפער התקשורתי /התנהגותי די גדול. מפרידה איפה שמתאים (לדוג' היא החלה גמילה והוא ממש לא בעניין אז הנחתי לו).

השאלה - מה עושים? האם יש משהו שמצביע על בעיה אפשרית? הפנו אותנו בטיפת חלב לרופאת מעקב של הטיפה ואולי בהמשך ללכת להתפתחות הילד. האם מהתאור יש השערה מה קורה לילד שלי?

ושאלה קטנה נוספת - מאיזה גיל רלוונטי להיעזר בקלינאית תקשורת? יש לו מעט שיבוש על פי האחות ועל פי חברה שהקשיבה לו, אבל נראה לי מאוד מוקדם להתחיל טיפול בגילו, האמנם?

תודה רבה מראש!
    יפית, אמא מדי מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת התפתחות מדאיגה

הוספת תגובה

• ליועצות ומנהלות - אשמח לקבל תשובה !

יפית
    30/05/2012

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת התפתחות מדאיגה - תגובה

מיכל בר-נס
    31/05/2012

יפית שלום,
    אני ממליצה לך ללכת לרופא ומשם לפעול לפי המלצתו.
    אני יודעת שאת רוצה תשובה כאן ועכשיו אבל יש מקרים (וזה אחד מהם) שצריך סבלנות לעשות את המבדקים ולחכות למסקנות.
    ישנם במרכזי ההתפתחות אנשי מקצוע טובים שידעו לתת תשובות.
    מקווה שהדברים יסתדרו. מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מיכל.

יפית
    31/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו