אבחון ילד בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון ילד בן 3
    עינת
    28/05/2012

שלום רב,

ילדי בן ה-3 נמצא במעקב בהתפתחות הילד. הוא התחיל לזחול בגיל שנה, ללכת בגיל שנה ו-11 חודשים. מעוכב מבחינת מוטוריקה עדינה. הילד שומע 2 שפות, מבין את שתיהן ואומר משפטים בשתיהן. עדיין אינו מדבר באופן שוטף.הולך לגן רגיל וכמובן שרואים פער בינו לבין הילדים בגילו. רציתי להתייעץ בקשר להתנהגות. הוא ילד שמח שאוהב מאוד בעלי חיים. כאשר הוא רואה ברחוב כלב או חתול הוא מתחיל לרוץ אחריהם וכאשר עומד מולם הוא מתרגש מאוד, מוחה כפיים ומכניס ידיים לפה. מהצד התנהגותו נראית מוזרה מאוד, אבל כך הוא מגיב רק במקרה של בעלי חיים. בשום מקרה אחר איננו מבחינים בהתנהגות מוזרה. לפני כמה ימים הוא ראה כלב והגיב כך ובעל הכלב שאל אותי אם הילד מאובחן. נורא נפגעתי. הרי אלפי רופאים ראו אותו, הייתכן שמשהו לא בסדר ואיש לא הבחין? אני מפחדת מאוד שמדובר בפיגור כלשהו. האם ראית התהגות כזו אצל ילדים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ילד בן 3

הוספת תגובה

• אבחון ילד בן 3 - תגובה

29/05/2012

עינת שלום,
    כפי שאת מתארת, ההתנהגות יוצאת הדופן של הילד מתרחשת רק מול בעלי-חיים. לכן, לא הייתי מרחיקה במסקנות. והרי יש גננות שרואות אותו יום-יום ואינן מתלוננות על משהו חריג.
    מאידך, אם אינך רגועה, את יכולה לבקש שפסיכולוגית מהמרכז להתפתחות הילד תאבחן את הילד, והיא תוכל לומר לך, בסמכות מקצועית, את דעתה. אולי יותר מאשר רופאים בעניין זה.
    מאחלת לכם כל טוב, והתפתחות תקינה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו