רכישת מושגים שונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכישת מושגים שונים
    פ.
    28/05/2012

שלום,
    בני בן 5 בדיוק. כבר תקופה ארוכה ארוכה שאני מנסה בכל דרך אפשרית (חוברת עבודה, משחקים במחשב, תוך כדי שיחה ומשחק) ללמד אותו מושגים בסיסיים כמו צבעים, ספרות, צורות, אך ללא הצלחה. הילד עובר אבחונים בהתפתחות הילד שמסתיימים ב"אינטליגנציה תקינה" עם פער בין היכולות וציון ממוצע. לילד יש בעיית קשב וריכוז שבינתיים לא מטופלת תרופתית. השנה הוא טופל אצל קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, גננת שי"ח וכמובן גננת רגילה שניסתה מאוד. קלינאית תקשורת עבדה איתו על בניית משפטים, אוצר מילים וכד' וטוענת שילד נבון עם חשיבה לוגית טובה וגם מבחינה שפתית בסדר גמור רק לא מיישם זאת וצריך להוציא את זה ממנו. מרפאה בעיסוק טוענת שלילד יש אינטליגנציה תקינה ללא ספק, שיש לו יכולת הבנה טובה והיא עבדה איתו בעיקר על הרגלי עבודה, ריכוז, מוטוריקה. גם בגן מסכימים שילד מבין דברים, ילד סקרן, חשיבה טובה והגיונית. בשנה הבאה הילד יעבור לגן שפתי מוטורי ואני מקווה שהם יצליחו ללמדו מושגים שונים.
    מצד אחד, אני מבינה שידיעת צבעים זה לא העיקר בחיים וכך גם לזהות ספרות ועוד. ומצד שני אני משתגעת למה אם באמת "יש לו אינטליגנציה תקינה" הוא לא מסוגל ללמוד דברים כל כך בסיסיים שילדים בני 3 יודעים בלי שמישהו לימד אותם? יש לציין שמשחקים כמו הרכבת קוביות, פאזלים, בניית דגמים לפי תמונה, צביעה, יצירה ושאר דברים שנורא אוהבים הורים וגננות לא מדברים אליו בכלל והוא לא מוכן לשתף פעולה בהם. לעומת זאת הוא נורא מתלהב ממשחקי דימיון עם כלי עבודה, כלי מטבח, בובות, מפתחות ודברים שיש להם תוצאה לפעולה (כמו לסובב גלגל ולראות איך המים עולים בו ונשפכים לתעלה, לזרוק כדור במן מבוך ולראות מאיפה הוא יצא).
    מה אפשר לעשות? ויותר מדויק, מה כל כך מפריע לו בלמידה?
    אנו לקראת החופש הגדול והוא יהיה חודשיים בבית וכבר קניתי לו חוברות, הוא קיבל "המחשב הראשון שלי" עם מלא משחקים דידקטיים, ויש מספר אתרים שנראים לי נחמדים ומתאימים לנושא ואני מתכננת כל יום לשבת איתו חצי שעה על לימודים בצורה מסודרת כדי ליצור אצלו הרגל ללמידה וחשיבות של למידה. אבל עכשיו ברגע של ייאוש אני חושבת האם כל זה באמת כדאי לעשות? או שאולי עדיף לתת לו בחופש מנוחה ל"מוח" מכולנו ולזרום עם מה שירצה לעשות? מה כדאי לעשות איתו בקיץ?
    סליחה על האורך, השאלה העיקרית בסיפור היא מה מומלץ לעשות איתו בקיץ (להקדיש כל יום חצי שעה ללמידה או להתנתק מזה לחלוטין ולזרום עם רצונות שלו)?
    תודה רבה רבה רבה על כל עיצה.
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכישת מושגים שונים

הוספת תגובה

• רכישת מושגים שונים - תגובה

29/05/2012

שלום אמא יקרה,
    לפי תיאוריך, הילד מטופל נכון, ובמסלול הנכון. חבל שישנם הליקויים שאת מציינת - ככל הנראה מדובר בקשיי-למידה ספציפיים, המקשים עליו להבין מושגים מופשטים יותר.
    לפי נסיוני, הכניסה לגן שפתי תקדם אותו מאד, ובוודאי גם את תדקבלי הדרכה להמשך עבודה בבית. כל זה יחד עם ההתפתחות הטבעית, יקדמו אותו. אני מאמינה שהטיפול התרופתי בבעיית הקשב בהמשך, גם הוא יעזור לשפר את יכולת הלמידה שלו.
    בקיץ, כדאי להמשיך בלמידה, כחצי שעה כל יום, לא יותר, כדי לא להעמיס על הילד, ולא להמאיס עליו את החומרים. חשוב לעשות את הלמידה ברוח טובה, ממקום של מוטיבציה של הילד. ואם הוא מעדיף לשחק - "שחררי" אותו. שיהנה. כשייכנס לגן השפצי יספיק ללמוד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו