עיכוב בהתפתחות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהתפתחות?
    שירה
    10/06/2012

היי,
    ביתי בת שנה וארבעה חודשים ואני מעט מודאגת מהתפתחותה.
    היא תינוקת פעילה וסקרנית, עדיין לא הולכת (התחילה לאחרונה ללכת איתי כשאני מחזיקה בידיה), לא מדברת (לא אבא, לא אמא..) כן מפיקה קולות וצלילים וג'יבריש, אבל חוץ מזה - כלום.
    היא תינוקת נוחה עד מאוד, מעסיקה עצמה לבד לאורך זמן, צוחקת וחייכנית בעיקר איתנו.
    היא מגיבה לשמה ויוצרת איתנו קשר עין איכותי.
    היא מגיבה לצליל מפתח בדלת ולרחשים למינהם.
    היא בונה מגדל כוסות לפי הגודל, משחילה טבעות, מעיינת בספרים, נהנית וזזה לצלילי מוזיקה, נותנת לי את המוצץ מפיה כשאני מבקשת, מראה על עצמה איפה ראש, אף ופה ככשואלים,
    מביאה את לחיה כשאני מבקשת נשיקה, משחקת איתי בכדור, עושה לכלבה "טובה" כשאני מבקשת..אוכלת ללא בררנות כמעט (עדיין בידיים, ללא כפית) ועוד דברים קטנים שבטח שכחתי.
    מה שמדאיג אותי לאחרונה זה עניין הדיבור (אין מילה ולו אחת), היא מתנהגת שונה בבית ובחוץ (ביישנית, שקטה יותר ובקושי מפיקה צלילים, משפילה מבט כשמסתכלים עליה, קשוחה יותר), לאחרונה היא יכולה גם לתת לי מכה בפרצוף אם אני מתקרבת מדיי ומבקשת נשיקה, אם משהו לא מצליח לה היא מתעצבנת ומסוגלת לבכות, היא יכולה לזוז מצד לצד לאורך זמן כשהיא בלול וצופה בטלוויזיה, כשאבא שלה נכנס הבייתה וקורא לה לבוא אליו, לאחרונה היא בורחת ודי מתעלמת ממנו, כל החלפת חיתול היא סיוט..
    אני קוראת על אוטיזם וכל הדברים המלחיצים האלה, ורציתי לדעת האם אני אכן צריכה להיות מודאגת מהתנהגויות מסויימות כפי שציינתי ומחוסר הדיבור בגילה, והאם יכול להיות מצב שמצד אחד היא כל הדברים שציינתי שהיא כן עושה ומצד שני יכולה עדיין להיות על הספקטרום האוטיסטי?
    האם התפתחותה תקינה לגילה ובעצם כל העניין הוא לתת לה זמן?
    אשמח לתשובה מפורטת.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהתפתחות?

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות? - תגובה

12/06/2012

שירה שלום,
    קשה לעשות אבחנה ברורה מתוך התיאור שלך. לא ברור כמה הילדה מבינה, כמה היא מסוגלת למלא הוראות בשפה, כמו : בואי, תביאי, קחי וכד'.
    מאידך, אולי החשש שלך מאוטיזם מוגזם : ייתכן שיש בעיית שמיעה, ייתכן שמדובר בילדה ביישנית ומפנמת, שתיפתח בהמשך ויהיה בסדר.
    לשם כך יש טיפת-חלב, ואני מקווה שאת במעקב במסגרת זו. שוחחי עם האחות, או עם הרופא, והתייעצי איתם, תוך בדיקה ישירה של הילדה. במידת הצורך, ידעו להפנות אותך למרכז להתפתחות הילד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו