מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות משמעתשרונה18/02/2008
בתי בת 10. לפני כחצי שנה עשיתי לה אבחון פסיכודידקטי. באבחון גילו הרבה ליקויי למידה מכל מיני סוגים. לגבי הפרעת קשב וריכוז ולגבי בעיה רגשית נאמר שהכל בסדר. המורה שלה מתלוננת שהיא לא מתנהגת יפה אליה, "אין לה כבוד אלי, היא שמה עלי פס", לא נשמעת להוראות שלה, מנסים לעזור לה בלימודים ולה אין רצון בכלל. נמצאת או לא נמצאת בשיעור זה אותו דבר. המורה אומרת שהיא לא יודעת כבר איך להתנהג איתה. אנחנו בבית כל הזמן מנסים לדבר איתה, להבין מה גורם לה להתנהג בצורה הזאת. היא כל הזמן אומרת שאין לה שום דבר. ולכן אני רוצה לדעת ולהבין למה הילדה מתנהגת כך, האם זה האופי שלה ואני צריכה לכעוס עליה ולתת לה עונשים או שהבעיה נובעת ממשהו ריגשי, פסיכולוגי (שכאמור באבחון נמצא שהכל בסדר) ואז אני לא צריכה לכעוס ולפנות למישהו מקצועי איתה. אשמח אם תייעצו לי מה לעשות עם הילדה, האם אני צריכה לפנות לייעוץ - ולאן ?, או שזו הילדה כמו שנאמר באבחון ופשוט לדבר איתה שתתנהג כמו שצריך ותישמע להוראות המורה ותתן לה כבוד.(שזה מפעמים קודמות יכול לעזור לתקופה מסויימת ואח"כ לחזור שוב לאותו המצב).
אנא עיזרו לי כיצד להתנהג עם הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התנהגות
ד''ר יורם זנדהאוז19/02/2008נראה לי שיש צורך ללוות אותך על ידי הדרכה של עו"ס התפתחותית שעוסקת בכך. בנוסף, ראוי שפסיכולוג/ית יהיו בתמונה . אפשר לקבל פרטים על מטפלים מתאימים ממכונים להתפתחות הילד או יחידות העוסקות בלקויות למידה או דרך מורה יועץ/יועצת בבית הספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)