שאלות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות שונות
    ש
    16/07/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שני ילדים אחד בן שנה וארבעה חודשים והשני בן ארבע ושמונה חודשים .
    יש לי שתי שאלות שונות שכל אחת קשורה לילד אחר :
    1. לגבי הבן שלי בן השנה וארבעה חודשים הוא עדיין לא הולך לבד ,כאשר אני מנסה להוליך אותו הוא מוריד את עצמו על הרצפה {הוא הולך מצויין בן חפצים -שולחנות ,ספות ועוד },כאשר הוא אומר מילה מסויימת הוא אומר אותה פעם ,פעמיים וזהו ,הוא מבין כל מה שאני אומרת לו ,האם יש לי סיבה לדאוג ? האם יש משהו שאני יכולה לעשות שיכול לגרום לו לדבר יותר או להתחיל ללכת ?
    2. שאלתי הנוספת היא לגבי הבן שלי בן הארבע ושמונה חודשים ,הוא ילד מאוד רגיש ,אם אני כועסת עליו על משהו הוא לוקח את זה ממש קשה וחושב שאנחנו לא אוהבים אותו יותר {למרות שאני כל הזמן מסבירה לו שאנחנו תמיד אוהבים אותו גם כשאנו כועסים },ולפעמים הוא מתחבא ולא רוצה שיראו אותו כי הוא אומר שיצחקו עליו בגלל שהוא התנהג לא יפה .
    אני לא רוצה שיגדל עם חוסר בטחון ,איך אני אמורה להגיב במצבים כאלה ? מה אני אמורה לומר ?
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שונות

הוספת תגובה

• שאלות שונות - תגובה

17/07/2012

שגית שלום,
    - לגבי הילד הקטן, נראה לי שאת מנסה להקדים את המאוחר. בגילו, הוא בסדר גם לגבי ההליכה (היום הרוב מתחילים ללכת לקראת גיל שנה וחצי!) וגם לגבי הדיבור. חכי בסבלנות. אם הוא מבין, גם הדיבור יגיע.
    - לגבי הגדול , גם זה בסדר. יש ילדים שהם רגישים באופיים, ומתקשים לקבל ביקורת. אבל מאחר שאי אפשר בלי ביקורת, הרי חשוב לעודד אותם באופן כללי מצד אחד, ומצד שני - אפשר גם לנזוף בהם כשצריך, או אפילו לכעוס. אל תיבהלו מכך. הילד לומד להבין מהם הגבולות, ואף להפריד בין כעס ההורים לבין אהבתם. יש הטוענים (חיים עומר, למשל) שהילדים יודעים לקבל את הכעס שלנו כחוזק, וזה אף מקנה להם בטחון בנו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו