התפתחות התינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות התינוק
    קורניני
    02/08/2012

הבן המתוק שלי בן 9 חודשים +.
    החל לזחול גחון בערך לפני חודש, זחילתו כפי שנראה לי לא השתכללה והוא זוחל זחילה א. סימטרי, לא מרים עצמו לעמידת 6, ובכלל כשהוא על הגחון לא ראיתי שמיישר ידיו (אולי כשהיה צעיר יותר).
    אני מתרגלת איתו המון, וכשאני מעמידה אותו בעמידת 6 לאחרונה מתנדנד ודוחף עצמו אחורה כמו שצריך ומתיישב לבד ממש בצורה קלאסית.
    לא תמיד מסכים לעשות זאת והרבה פעמים מחליק עצמו לגחון.
    יש לציין שיש לו היכולת לעמוד 6 ולא נראה שיש לו קושי אבל בשום אופן לא עושה זאת בעצמו על אף ניסיונותיי הרבים ללמדו.
    עברנו בדיקה אצל רופאה התפתחותית שאמרה שהטונוס תקין ומעט גמישות יתר ביריכיים, אמרה שלא מודאגת ולא צריך פיזיוטרפיה.
    מבחינת שאר ההתפתחות, לא מוחא כפיים לא עושה שלום, כן מחקה תנועות תיפוף שלנו או שיעול, צעקה.
    מקשקש קצת הברות, והחל באחיזת פינצטה לאחרונה.
    לאחרונה מסובב ראש לחפצים בבית שאני שואלת כמו איפא בלון, שעון, אורגן, מזגן, מטאטא. (משום מה לא מסתכל על האור, אפילו שזו הייתה המילה הראשונה שהתחלתי ללמדו...מוזר, לא?
    ניראה שמתחיל לזהות בני משפחה (אחים) מסובב ראש לחפש, אם כי לא תמיד בעיקביות. לא עושה רושם שמפחד מזרים, עם כי כן מסתכל עליהם בסקרנות.
    נראה גם שמזהה כמה מילים כמו בוא אליי (מושיט ידיים),מים, כפית, תן לי (לפעמים).
    משתמש בהצבעה רק על דברים קרובים, צעצועים, כפתורים ותמונות בספר, לעיתים נראה שמזהה מספר תמונות שאני שואלת.
    האם התפתחותו בסדר? האם הוא מאחר התפתחותית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות התינוק

הוספת תגובה

• התפתחות התינוק - תגובה

03/08/2012

שלום אמא,
    מבחינה קוגניטיבית, נראה שמדובר בהתפתחות תקינה, אפילו טובה לגילו. מבחינה מוטורית, נראה שיש קושי כלשהו, אבל לפי בדיקת הרופאה - הכל בסדר ואין סיבה לדאגה.
    את מציינת שאת מתרגלת אותו הרבה, ולא סיפרת מאין את יודעת איזה תרגילים לעשות. אולי כדאי לך להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית, שתדריך אותך, ואז התרגול יהיה יעיל יותר.
    כל טוב ובהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, והמשך....

קורניני
    03/08/2012

כן הייתי איתו אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית פרטית בדיוק לפני חודש, תרגלנו כשעה וחצי, ולמחרת כבר הילד התחיל לזחול גחון, ואפילו לאחרונה למד להתיישב כשאני מעמידה אותו בעמידת שש וזהו.
    האם את חושבת שכדאי לפנות להתפתחות הילד בכדי לקבל פיזיוטרפיה עבורו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, והמשך.... - תגובה

04/08/2012

אמא יקרה שלום,
    אינני בטוחה שמוצדק לתת לו טיפול פיזיותרפי קבוע, פעם בשבוע. כמי שמכירה את המערכת אני יודעת, שהתורים עמוסים וארוכים, ולכן יש צורך לנצל את השרות לילדים יותר נזקקים. אבל - אולי כן כדאי שיראו אתכם פעם בחודש / פעם ב-6 שבועות למעקב, ויתנו לך כמה תרגילים לעשות כל יום . זה מקובל וזה מאד עוזר במקרים הקלים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

קורניני
    04/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו