התפרצויות אצל ילד ב שלוש ועשרה חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות אצל ילד ב שלוש ועשרה חודש
    אליזבת
    18/09/2012

היי בני בן שלוש ועשרה חודשים, ילד מקסים, נבון, חייכן ומלא שמחת חיים. יש לו אחות בת שנתיים וחצי. כאשר הם משחקים יחדיו לעיתים הכל עובר בשלום והם משחקים נהדר יחד או צופים יחד בטלוויזיה, מקשיבים יחד לסיפור והכל נפלא. אך לעיתים קרובות כאשר הם משחקים יחד במשחק חופשי והבת שלי חוטפת לו צעצוע או אם היא לא "מקשיבה" לו במהלך המשחק, הוא ישר מתעצבן וכועס עליה ומרביץ. לרוב אני מתערבת ישר ומסבירה שאסור להרביץ ושינסה להסביר לה אך הוא ישר מתעצבן ומאבד את הסבלנות וכועס נורא ומתחיל להרביץ ולכעוס גם עליי ואומר בלי הפסקה "די אמא די". לרוב אני מניחה לו עד שירגע ( לוקח כמה דקות בערך) ואז הוא בה ומחבק אותי ומנשק אותי מיד ולפעמים אני מאבדת את הסבלנות ואומרת לו שהוא יענש אם ימשיך כך ("לא אקרא לך סיפור היום, לא תרד עם האופניים). אני יודעת שזה לא תקין ואני עובדת על זה.
    כאשר הוא נמצא לבד הוא מתנהג מאוד יפה, הוא מקשיב וקשוב מאוד. צופה בטלויזיה יפה, מבקש דברים יפה. עובד יפה ביצירה ובציורים (מאבד עניין בציור אחרי עשר דקות עד עשרים דקות). לעיתים קרובות קורה שאני מבקשת שיכנס למקלחת או לשים נעלים כי צריך לצאת לגן בזמן וזאת כאשר הוא צופה בטלויזיה או עסוק במשחק אזי יש את אותה תגובת התפרצות עד שאני כועסת עליו ואז הוא מבין.. כמובן שהכעס בגבולות (מרימה את הקול מעט ומסבירה שאני כועסת מאוד שהוא לא מקשיב). עכשיו נכנס לגן חדש, הוא בן הקטנים והגננת הודיעה לי שהוא מתפרץ על ילדים ומרביץ סתם כך (מנסה למצוא את מקומו בגן לטענת הגננת). כפי שאני מכירה אותו זה בדיוק כמו אחותו , לא מרביץ סתם אלא כי לקחו לו צעצוע או לא שחקו כפי שרצה. (אני לא מצדיקה, מבחינתי זה לא בסדר). איך אני עוזרת לו??????????
    בבקשה עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סליחה על ההודעה הארוכה

אליזבת
    18/09/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות אצל ילד ב שלוש ועשרה חודש - תגובה

18/09/2012

ליז שלום,
    כמו ברוב המקרים, שני גורמים משפיעים על ההתנהגות שלנו, גם כילדים וגם כמבוגרים : תנאי המצב והאופי שלנו (תכונות האישיות). נראה לי שהילד שלך מרגיש בתחרות, וזה מאיים עליו. הוא בתחרות מול אחותו הקטנה, והוא אולי גם בתחרות מול יתר ילדי הגן, דווקא משום שהוא הקטן יותר, ושוב - הוא מרגיש מאויים.בנוסף, ייתכן שהוא ילד חסר-בטחון, ולכן הוא מגיב בצורה יותר קיצונית, או - אולי הוא ילד אימפולסיבי/טמפרמנטלי, ומגיב כך בגלל "פתיל קצר". בכל מקרה, במקום לכעוס , או להעניש, אפשר לעשות כמה דברים אחרים :
    בבית - לחזק אותו, שגם ירגיש שהוא יותר גדול. להגיד לו, לתת לו תפקידים של גדול, לתת לו "בונוסים" שלא נותנים לאחותו. מצד שני, כשהוא מתפרץ, עדיף לדבר אליו בשקט, להגיד לו שאת מבינה שהוא כועס, אבל הוא צריך להרגע. שתהייה לו דוגמה של תגובה שקטה. אם את כועסת, זה מעודד למעשה תגובת כעס מצידו גם בהמשך.
    בגן - חשוב לדבר עם הגננת ולבקש ממנה, שגם היא תגיב בצורה מתאימה כשמתעורר ריב בין הילדים, ושגם היא תשתדל להרגיע אותו מול הילדים היותר גדולים, בדיבור, בשקט. יחד עם זה, חשוב שגם הגננת תחזק את הבטחון העצמי של הילד, בדרכים שמתאימות לגן.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו