אימא מודאגת מאקטיביות של הפעוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימא מודאגת מאקטיביות של הפעוט
    ניקול
    27/09/2012

שלום רב!
    אני אימא לילד בן 1.6, ילד חכם מאוד,מפותח הן מהבחינה הפיזית והן מהבחינה השכלית (ברמה של ילד בן שנתיים+). הבעיה היא שהוא מאוד מאוד אקטיבי,הוא כל הזמן מתרוצץ, כמעט ולא רואים אותו יושב ומתעסק במשהו יותר מ-3-5 דקות (אלא אם כן זה ממש ממש מעניין אותו), כל הזמן בתנועה,מתפס,רץ,משתולל,אם מנסים לעצור אותו מתעצבן עד מאוד!!!
    שאלה 1: האם אקטיביות יתר בגיל זה בהכרח משמשת כרמז להיפראקטיביות בילדות ובהמשך? איך מתמודדים עם זה כי לפעמים הוא עושה דברים מסוכנים (כאילו נכנס לסוג של טרנס,משתולל ולא שומע את מה שאומרים לו!) ?
    שאלה 2: בעקבות ההתנהגות שלו ניסיתי כמה שיטות לעצור אותו ועצרתי בכך שאני עוצרת אותו בכוח, הוא מתחיל כמובן לבכות ולצרוח,אני אומרת לו ברוגע שיסתכל עליי, שואלת אם הוא רוצה להמשיך לבכות, לרוב הוא עונה לי שלא, אך כשעונה שכן אני אומרת לו שילך לפינה, יבכה שם ויגש אליי כשירגע,לאחר מכן הוא ניגש לפינה הקרובה, עומד כמה שניות, נרגע וכשאני רואה שהוא רגוע, אני שואלת אם הוא נרגע לגמרי וכשעונה לי שכן אני מבקשת לגשת אליי, נותנת לו חיבוק ומסבירה לו למה ביקשתי ממנו לעצור או עצרתי אותו בכוח וכן למה ביקשתי ממנו לגשת לפינה,אני ממש רואה שהוא מבין אותי, השאלה אם גישה זו נכונה ולא תגרום לו לעגמת נפש או להשלכות אחרות!?
    תודה מראש על התשובה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימא מודאגת מאקטיביות של הפעוט - תגובה

28/09/2012

ניקול שלום,
    בגיל זה, ההתרוצצות היא די נורמטיבית : הילד סקרן, עם מוטיבציה להרגיש את הגוף שלו, את התנועה במרחב, לחקור את העולם מסביב. טווח הקשב בגיל זה הוא באופן נורמטיבי לא יותר מ-5 דקות, כך שבהחלט ייתכן שעוד כמה חדשים, לקראת גיל שנתיים, תרגישי שהילד נרגע ומשתנה.
    לפי תיאורך, נראה לי שאת מתמודדת מצויין עם ההתנהגות של הילד, ועושה בדיוק מה שצריך.
    אני מאחלת לך הרבה סבלנות, תמשיכי !
    כל טוב, שנה טובה וגדילה מוצלחת !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו