מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 עם פחדיםלילי29/09/2012
שלום. בני בן 4 וארבעה חודשים. ילד מקסים, חברותי וכו. לפני כארבעה חודשים נולד לו אח קטן. מאז שנולד האח הוא כמובן מקנא קצת בכל מיני סיטואציות, מצד שני הוא מאוד אוהב אותו ודואג לו... אציין כי מאז שנולד האח אני ואביו מוצאים את עצמנו צועקים הרבה יותר על הגדול... בגלל סיטואציות שונות בהם הוא עושה דברים מוגזמים ליד התינוק וכו... ולא סתם אני מספרת את זה- בחודשים האחרונים הגדול הפך להיות מאוד פחדן/ביישן/תלותי. אפילו עם אנשים שהוא ממש קרוב אליהם ומכיר אותם , הוא לא מוכן ללכת אם אני או אבא שלו לא מתלוים אליו, גם אם מדובר על חברים שיש להם ילד שהוא חבר טוב מאוד שלו מאז היו תינוקות והם דלת לידנו....
יש לו חבר מהבניין שגם אליו הוא רוצה ללכת רק אם אני באה איתו.... אפילו אצל הסבתא הוא לא רוצה להיות בלעדינו. גם כשאני יורדת איתו לגן שעשעועים הוא רוצה שאגש איתו לכל מתקן.... וזה מוגזם. אציין כי הוא ילד מאוד מפותח לגילו וחכם. מאוד וורבלי וחם ואהוב על חבריו. בגן הוא בסדר גמור. אציין שגם התחיל גן חדש- עירוני- לא מזמן , אחרי שהיה בחממה שנתיים בגן פרטי.גם בבית לעיתים הוא מפחד בסיטואציות מסויימות , הוא פתאום רץ אליי ואומר אמא יש מפלצות וכדומה....
אני מרגישה באופן כללי שיש לו המון חרדות ופחדים. אני לא יודעת אם זה קשור רק ללידת האח ועל כל המשתמע מזה.... הוא הפך להיות מאוד תלותי בי וביישן ומפחד מכל דבר כמעט... וזה לא היה אופייני לו בכלל. מה תוכל לייעץלי בעניין? האם זה מצריך בירור יותר מעמיק? אציין כי הוא גם צועק המוןןןןןן, לא תמיד עם סיבה נראית לעין, הוא פשוט צועק המון.. ועושה המון פרצופים מפחידים לנו ולעצמו .ודבר נוסף, חשבתי בהתחלה שוהא צריך זמן אמא כי הוא רואה שאני מניקה הרבה את הקטן ומקדישה לו המון זמן אבל גם כשהוא עם אבא שלו הוא רוצה שהוא יילך איתו לכל מקום וכו
אני מודה לך מראש ומתנצלת על האריכות..
תודה
הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 עם פחדים - תגובה
30/09/2012לילי שלום,
אינני בטוחה שהילד שלך סובל מפחדים. לדעתי יש לו צורך בתשומת לב אישית שלכם, וזו דרכו לקבל אותה. וכפי שקורה עם ילדים - ככל שאתם מנסים "לדחוף" אותו להיות עצמאי, הוא יותר "יידבק" אליכם.
נסו להגיע להסדר מסויים, שבו לכל אחד מכם יש זמן נטו לבילוי עם הגדול, כך שהוא יידע שאתם רק איתו. לעומת זאת חשוב שתסבירו לו, שאתם צריכים גם זמן לטפל באחיו הקטן. בהדרגה הוא יבין ויירגע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)