מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלןת חשובות מבחינתיש19/10/2012
לד"ר יוכי שלום רב :
קודם כל ברצוני להודות לך על התשובות המהירות שלך ואני חייבת לומר שהפורום מבחינתי הוא מדהים ותומך כל כך .
זה משהו שהיתי חייבת לציין ,בלי קשר לזה רציתי לשאול שני דברים :
1. הבנתי שקשה מאוד לדעת אם יש בעיות שקשורות להתפתחות קוגנטיבית ,הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם לילד קטן בגילאי שנה עד שלוש ,שאלתי היא {כנראה שאני סתם אמא לחוצה אבל עדיין חשוב לי לדעת }איך ניתן לזהות עדיין עם כל הקושי בעייה שקשורה למה שרשמתי לעיל ?
2. שאלה נוספת שאינה קשורה למה שרשמתי ,יש לי בן בן חמש שנמצא בגן חובה ,אני נוהגת לשאול אותו כל יום כשמגיע מהגן שאלות כמו-איך היה בגן ,מה עשיתם וכדומה .
בזמן האחרון הוא מתאר מצב שבו מספר ילדים מציקים לו בגן כמו מורידים לו את הכובע {כשהם יוצאים לחצר הוא יוצא עם כובע } ,כמובן שיידעתי את הגננת על כך ,אבל לא נראה שהיא עושהמשהו בנידון,שאלתי היא -מה אני כהורה צריכה לומר לילד שנתקל במצב כזה ?{כשהוא לא רואה עזרה מצד הגננת },חשוב לי לציין שאני רוצה שהבן שלי יהיה ילד שיודע להתמודד עם סיטואציות כאלה ,גם בלי "עזרה "מצידי או מצד הגננת ,הרי הוא יתקל בכך גם בכיתה א'.
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלןת חשובות מבחינתי - תגובה
20/10/2012שגית שלום,
ראשית, תודה על המחמאות. אני שמחה לדעת שאני עוזרת, וזה התגמול שלי !
לשאלותייך :
1. איש מקצוע , כמו רופא או פסיכולוג התפתחותי יכול לדעת גם בגיל שנה אם ילד מתפקד בתורה תואמת, או נראה עיכוב בהתפתחות. לכל גיל יש מבדקים, ויש נורמות, שלפיהן ניתן לקבוע. לפעמים זה לא ברור, משום שלילד יש בעיית שמיעה, או הילד חולה וכד', אבל אנחנו עוקבים ובודקים כיצד הילד מתקדם, ולפי זה מגבשים דעה.אינך צריכה להתמודד עם ספקות. לשם כך יש רופא ילדים, או אפילו אחות טיפת-חלב, שרואים מאות ילדים, ויכולים לזהות חריגות. במידת הצורך, יפנו אותך למכון להתפתחות הילד, לבדיקה מעמיקה יותר.
2. לגבי הבן הגדול - כדי לבדוק שוב עם הגננת. ייתכן שהילד קצת מגזים בעניין, כדי לקבל תשומת-לב מצד הגננת או מצידך, וזה לא באמת קורה. בכל מקרה, חשוב שהגננת תתייחס לכך, במעקב אחר הילדים, או בשיחה נפרדת עם הבן שלך. חשוב שהילד ירגיש, שמתייחסים ברצינות לדיבוריו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)