בת .3 עם איחור התפתחותי מרביצה לאמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת .3 עם איחור התפתחותי מרביצה לאמא
    הגר
    24/10/2012

שלום לך יש לי ילדה יחידה ראשונה בת 3.3 חודשים עם עיכוב התפתחותי רב תחומי.
    מזה 3 חודשים לערך נפרדתי פיזית מבעלי, ובתי ואני עברנו לעיר אחרת כמובן שהרבה שינויים נלקחים בחשבון בין היתר בתי לא מדברת רק מילים בודדות וסובלת מאסטמה
    אביה בתמונה רק באופן חלקי היא רואה אותו אחת לשבוע ואצלו סוף שבוע ארוך מחמישי עד מוצאי שבת.
    לאחרונה נעשתה אגרסיבית באופן קיצוני מרביצה ללא סיבה לכאורה צורחת ואי אפשר להרגיעה אלא אם נרגעת מעצמה התקפי הזעם האלה מופיעים בתדירות גבוהה בשבועיים האחרונים כל 10 דקות בערך אין לה דחיית סיפוקים בכלל. ורציתי גם לציין שבגן היא לא מתנהגת ככה היא רגועה שקטה ( אולי בגלל שזה מקום חדש באופייה היא שקטה וביישנית) . ידוע לי שבגן היא יותר משתפת פעולה בכל מיני פעילויות בעוד שאיתי לרוב לא מסכימה ואם כן מתלקחת מהר ואין עם מי לדבר.
    עם האבא אין שיתוף פעולה מלא הרבה חוסרי הסכמה ואי קבלה של המצב של בתנו דבר שמקשה עלי להתמודד לבד ניסיתי לערב את הגן שבו נמצאת(גן טיפולי) אין להם כרגע פסיכולוגית . ניסיתי להיות אסרטיבית רכה ומכילה עד אין קץ, לחזק הרבה וכלום לא עוזר ניסיתי לשים בחדר בעונש מהר הבנתי שזה לא עובד היא יוצאת מהחדר בצרחות
    לחבק מאחור כשהיא בטירוף כזה ואני לא מצליחה להחזיק אותה. תוכלי לעזור לי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת .3 עם איחור התפתחותי מרביצה לאמא - תגובה

25/10/2012

הגר שלום,
    לפי תיאור העוצמות של ההתקפים, אני מבינה שזו בהחלט בעייה קשה עבורך. מאידך, את מציינת שבגן דווקא היא שקטה. נסי לחשוב מה מפריע לילדה בבית : או בארגון של הבית, בחדרים, או בסדר-היום שלכן : כמה את נמצאת איתה, מה אתן עושות יחד, באיזה מצבים הילדה שקטה גם בבית.אולי יש רעש מסויים שמפריע לה ? אולי תאורה מסויימת ? נסי להבין מה חסר לה, למה היא מגיבה בהתקפי הזעם.
    אם המצב לא ישתפר, ייתכן שכדאי לך להתייעץ עם נוירולוג-ילדים, ואולי להיעזר בטיפול תרופתי. אצל ילדים עם עיכוב התפתחותי רב-תחומי יש לשער שהבעייה היא בתפקוד המוח, וייתכן שההתקפים נובעים מכך.
    מאחלת לך הרבה כוח וסבלנות, ומקווה שיחול שיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תגובתך

הגר
    25/10/2012

תודה לך על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפן הנוירולוגי

הגר
    25/10/2012

בהתאם לתגובתך רציתי לציין גם כמה בדיקות שעשיתי לבתי : בדיקת EEG שהראתה פעילות רקע עשירה בגלי דלתא זיזים דיפאזים באיזור צנטרלי פריאטלי ללא פעילות אליפטית(עבורי סינית)
    וMRI מח: הרחבה קלה של הקרניים האוקציפיטליות של החדרים הלטרלים (תוצאות )
    התחילו גם בעיות בשינה מתעוררת הרבה בלילה נסערת ורועדת ומתחילה להרביץ ולצרוח זה יכול להיות פעמיים בלילה וזה התגבר בשבועיים שלושה האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפן הנוירולוגי - תגובה

26/10/2012

הגר שלום,
    ככל הנראה לפי תיאורך, יש לילדה חריגות גם במבנה המוח, וגם בתפקוד החשמלי. הסבר מדוייק ייתן לך הרופא, ואני מאד מקווה שהרופא גם יציע דרכים לעזור לילדה ולכם להתגבר על הקשיים ההתנהגותיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו