מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך...מימי04/11/2012
מבחינה מוטורית: החלה להתהפך בטן גב בגיל שבעה חודשים ובגיל שמונה חודשים גב בטן. בגיל שמונה וחצי חודשים החלה לזחול גחון ולאחרונה החלה להיעמד על שש. כשמושיבים אותה היא עדיין לא יציבה. אינה מנסה להיעמד לבד, אינה זוחלת על שש. בטיפת חלב הרופאה ההתפתחותית אמרה לחכות עד גיל 11 חודשים. אך גם הזחילה שלה לא להיט. היא זוחלת ממש מעט ונראה כי אין לה כוח להתאמץ. היא יכולה להיות על המזרון הרבה זמן במנוחה בלי לזוז ובלי להתעסק עם הצעצועים ( כשאני צמודה אליה כמובן ). למרות שבשבוע האחרון התחלתי לשים אותה בחדר שלה עם צעצועים על השטיח ואני הייתי בסלון. היא כמובן החלה לצרוח וזה נמשך כעשרים דקות לערך כשמידי פעם אני קוראת לה לבוא, אך לא וויתרתי וכשהיא הבינה שאין לה ברירה היא זחלה יפה מאד מהחדר שלה עד לסלון וכשהיא הגיעה לזרועותיי, היא התחילה לחייך ולקשקש כאילו לא קרה דבר. כשבאים אלינו תינוקות בני גילה, אני צריכה כל רגע להרים משהו כדי שהם לא יגעו ורק היא בקושי מזיזה את עצמה.
מבחינה קוגנטיבית: עושה ביי ביי עם כל היד לא תמיד כשמבקשים ממנה, אלא מתי שבא לה ומתי שרואה את עצמה במראה. כשאני מושיטה אליה ידיים, היא מושיטה חזרה. באה אלי כשאני אומרת לה לבוא. החלה לתת נשיקה באוויר לפני יומיים והפסיקה. מעבירה צעצועים מיד ליד אך לא מקישה בצעצועים בשתי ידיים. אני מנסה כבר חודש ללמד אותה לעשות כפיים, ידיים למעלה. היא לא עושה. אני כבר חודש מלמדת אותה אברי פנים, לזהות חיות – אינה מראה כאילו מזהה. כשאני שואלת איך עושה כלב/ חתול היא מתלהבת ומתחילה לצחוק. כשאני שואלת איפה אבא/ כדור/ אור מפנה מבט אך לא תמיד. כשאני מצביעה על משהו לעיתים מסתכלת על הדבר ולעיתים גם לא. אומרת אבא, אתזה, מקשקשת המון. כששומעת את החתול שלנו מיילל, היא עונה לו בחזרה וצועקת לו אה, בה וכו'. כשהיא רגועה היא מחייכת המון ולכולם. אנשים ממש מתפעלים ממנה וכל הזמן אני שומעת כמה הילדה שובת לב.
מיותר לציין שהמצב בבית הפך להיות בלתי נסבל. גם האיחור ההתפתחותי שלה מדאיג אותי וגם ההתנהגות שלה גורמת לנו לתסכול רב ולעצבים. אני על סף התמוטטות מהתלותיות שלה בי ומחוסר היכולת שלה להעסיק את עצמה. אין לי יותר כוחות להכיל בכי וצרחות ואני מרגישה שאני חייבת עזרה כי ההתנהגות הזו שלה גורמת לי להתרחק ממנה ולא להנות ממנה... האם באמת יש בעיה ניראת לעין או שאולי הבעיה היא בכלל אצלי?? אולי אני עושה משהו לא נכון? אולי אני דואגת יותר מידי ומעבירה לה את זה? האם את מזהה אצלה בעיה או שהכל אצלי בראש? רציתי לקבוע תור למכון להתפתחות הילד אך התורים לשם ארוכים ובינתיים אני ממש זקוקה לעזרה כדי לא לאבד את שפיותי...
המון תודה וסליחה שוב על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך... - תגובה
04/11/2012שירה שלום,
ברור שקשה לך : גם מדובר בילדה קשה (גם בשפה מקצועית מגדירים ילד כזה בתור DIFFICULT CHILD) וגם את בהריון ועומדת ללדת........
לפי תיאורך, אינני רואה שום סימן לאיחור התפתחותי, בשום תחום : לא התחום המוטורי, ולא התחום הקוגניטיבי. ממש לא ! גם מבחינה מוטורית הילדה בהחלט תואמת את הצפוי לגילה, ואין שום סיבה לדאגה.
מדובר בילדה עם מה שנקרא "מזג קשה", מאד תלותית בך, ומגיבה בעוצמות כשאיננה מקבלת את רצונה. אבל כפי שאת בעצמך נוכחת לדעת, כשהיא עם אנשים אחרים, היא לומדת להיות מרוצה !!!
לו היית שואלת בעצתי, הייתי ממליצה לך להכניס אותה עכשו למשפחתון, לפני שיוולד הילד השני שלכם (שיהיה בשעה טובה !), וגם אם יהיה קשה בהתחלה, היא בסופו של דבר תתרגל להתרחקות ממך. כך תישמר השפיות שלך, וגם לילדה זה יעזור להתפתח ולהתגמש ולהתמודד טוב יותר עם אנשים אחרים. זה תלוי בך, ובהחלטיות שלך, אבל אין סיבה שתרגישי אשמה. להיפך, חשוב שתביני, שטוב להרגיל ילד למגוון אנשים סביבו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)