מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותענת03/03/2008
שלום
בתי בת- 8 ילדה נבונה, פקחית , חכמה, יודעת להביע רגשות אך... מתקשה בלימודי החשבון. יש פער גדול בין שפה לבין חשבון. המורה אומרת שיכול להיות שיש בעיית דיסקלקוליה אך לבקשתי נענתי בשלילה למורת שילוב בחשבון.
אין לה בעיות חברתיות אך יש בעיות רגשיות בשל העובדה שהיא בת להורים גרושים.
היא מאד מקובלת אפשר להגיד מנהיגה, בעלת בטחון עצמי רב אך בנוגע לשיעור בכיתה היא מאד פטפטנית (למרות שהמורה מציינת שחל שיפור....) היא אוהבת לשלוט ולנהל את הענינים ואת כולם. פחות מקשיבה לי (לא תמיד יש גבולות ברורים ...מודה!!!). מדברת בקול רם ותזיזיתית במה שנוגע להכנת שעורי בית (תתעסק ב ה- כ- ל אך לא בשיעורי בית עד שאני אקח אותה אשב לצידה ואכין איתה שיעורים). גם כשאני שואלת הותה אם יש שעורים באותו יום היא אומרת "לא זוכרת" לא יודעת".
יש לציין שיש לה סבלנות מגיל קטן לקרוא ספרים ולהעסיק את עצמה . גם כשפעמים רבות אני שומעת את המילים "משעמם לי". "מה אני אעשה"...
1... האם לדעתך יש מקום לאבחון הפרעות ריכוז / קשב?
2... האם יש הפרדה בין הפרעות קשב להפרעות ריכוז?
3... האם יש צורך באבחון דידקטי בחשבון וממי אפשר לקבל המלצה למבחן כזה?
4... האם כדאי גם אבחון פסיכודידקטי?
5... לכמה זמן תופס האבחון הפסיכודידקטי?
6... אם יש באזור חיפה מכון / מישהו מומלץ אנא הפנה אותי?
7... האם מרכז טיפולי יכול לענות על הצורך של אבחון?
8... באיזה מקרים מקבלים מורת שילוב בחשבון?
אנא תשובתך בהקדם ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקלקוליה והפרעת קשב? לקות למידה?
ד''ר יורם זנדהאוז04/03/2008שלום וברכה,
לצורך מענה על כל השאלות יש צורך באבחון מתאים. ראשית, צריך התייחסות של המורה.
אפשר לעבור אבחון במקומות שונים. מקום שדי מתמחה בדיסקלקוליה הוא המרפאה לנוירולוגית
ילדים בבית חולים שערי צדק בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)