מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותקרן08/11/2012
יש לי בייבי מתוק בן שנה ושבועיים.
יש לו קשר עין טוב, משחק יפה, צוחק ונלחץ כשרודפים אחריו, רוקד למוזיקה וכו' קראתי מעט באינטרנט על מה מצופה מתינוק בן שנה, ואני מוטרדת יש כי ישנם מספר דברים שלא מבצע למשל: אינו משחק משחק סימבולי כמו לשים שפורפרת באוזן או להסתרק במסרק, ואני מראה לו ומנסה ללמדו כל הזמן, לעיתים מסרק אותי במקום.
אינו משתמש הרבה במחוות ותנועות, אינו מהנהן בראשו לשלילה או חיוב, לא נותן נשיקה, התחיל למחוא כפיים וידיים על הראש לפני שבועיים ובהתחלה מחא המון לפקודה ולשיר והיום ממעט לעשות כך. רק לעיתים כשמתחשק לו.
לא עושה ביי ביי, אבל נראה שמבין כי מצביע על הדלת ואומר לעיתים בה בה בה.
לא יודע לצייר על דף ובכלל לא מנסה.
לא מרבה בתן לי, עושה זאת כשמתחשק לו או כשרוצה שאני אחבוש את הכובע אז נותן לי, בעבר עשה זאת יותר.
מאידך, מצביע המון, מבקש דברים בהצבעה ולעיתים מלווה בזהזהזה (כך נשמע).
מצביע על חפצים בבית שאני שואלת, ומצביע על מספר תמונות בספר שאני שואלת וממלמל קשקושים. מתקשר ומחייך לאחיו הגדולים, חוזר אחרי לעיתים כשאני אומרת אבא או סבתא (אומר טהטה), חוזר לעיתים אחרי הברות שאני אומרת אבל לא מדבר בעצמו, לעיתים אומר אווו כשמצביע על האור, אבל הכל לא תמיד ורק כשמתחשק לו יש ימים שממש כל היום אומר אווו ומצביע על האור, ויש ימים שבכלל לא.
בכלל באופן כללי נראה שלומד ועושה דברים ואחרי זמן מה מפסיק או מפחית או שוכח אותם. למשל עשה מעט קולות של חיות לפני חודש וחצי ממש יפה כמו כלב, אריה, פרה ועכשיו כבר לא. האם זה מדאיג?
עושה רושם שמבין דברים כמו מים, חיתול, מוצץ, בוא אליי, רוצה ללכת לטיול, הולכים לסבא (ישר מחייך כי הוא אוהב אותו מאוד) ועוד.
מבחינה מוטורית רק בחודש וחצי האחרונים נתן קפיצה והחל לזחול על 6 לעמוד ולהתהלך סביב רהיטים, אני ממש מודאגת שלא החל להגיד מילים באופן מכוון, והאם מבחינת הבנה נראה תקין לגילו?
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות - תגובה
09/11/2012קרן שלום,
מן התיאור שלך נראה לי שמדובר בילד נורמלי ותקין בהתפתחות, מכל הבחינות, ואין סיבה להיתפס לפרטים קטנים, ששונים מילד לילד. אין לך צורך לדאוג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)