ילד בן 4 - לא רוצה לחפוף ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 - לא רוצה לחפוף ראש
    גליה
    08/11/2012

בני בן ה-4 מסרב בכל תוקף לחפוף ראש. ניסינו הכל: אטמי אוזניים/משקפי צלילה/משחקי אמבטיה/הסכם לחפוף רק ביום שישי/קצת שמפו....ולכל דבר מצא תירוץ למה לא טוב: לוחץ/כואב/לא נוח וכד........
    למרות הנ"ל אנו לא מוותרים וחופפים לו הראש בכוח[אבא מחזיק אותו ואני חופפת] כמובן שמתנגד אך חולף במהרה ומשחק באמבטיה.
    השיא היה ביום שישי שעבר.כמובן החזקנו אותו והוא התנגד ובסיום החפיפה החל באלימות זוועתית בעודו באמבטיה: בכה וצרח ונתן אגרופים לראש שלו ולבטן ותפס הטוש והכה עימו את האמבטיה.לקח הרבה זמן עד שהצלחתי להרגיעו.
    מה לעשות? אני חשה שעושה לו עוול בכך שמכריחה אותו פיזית לחפוף הראש.וכבר יש לו פחדים .הוא כל יום שואל אותי "..אמא היום יום שישי חופפים היום את הראש?"
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - לא רוצה לחפוף ראש - תגובה

09/11/2012

גליה שלום,
    יש ילדים שרגישים מאד לחפיפה מכמה סיבות אפשריות : התחושה של מי המקלחת על הראש, או השמפו שזולג לפנים ויוצר צריבה בעיניים.לפעמים כניסת המים לאזניים.... אולי תנסו לבדוק מה אפשר לשנות ולשפר. למשל : לחפוף את הראש בכיור, תחת מי ברז ולא מקלחת, להחליף שמפו.....
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון ששמעתי פעם למקרה דומה

אמא
    09/11/2012

אפשר לנסות לחפוף לו את הראש עם ספוג.
    לשים מים בספוג ולטפוח על הראש, אח"כ לשים ממש מעט שמפו כדי שלא יהיה הרבה קצף ואז שוב עם הספוג לעבור על הראש.

זה הרבה יותר עדין ופחות מלחיץ.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו