מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת מאוטיזם או פיגורמימי09/11/2012
בתי בת 10 חודשים. זוחלת על הגחון. יחסית יציבה כשמושיבים אותה. מטפסת עלי / מדרגות ןמצליחה להיעמד. אך קשה לה להיעמד לבד בלול ממצב שכיבה על הבטן.. לא זוחלת ארבע אך כן עומדת מידי פעם על ארבע. מגיבה כשקוראים בשמה. עושה "ראש אל ראש". כשמלבישים אותה ואני מבקשת רגל/ יד יודעת לתת כשבא לה. יודעת לעיתים להפנות מבט לאור / אבא /מוצץ כשמבקשים ממנה. מכניסה מוצץ לבד. מחזיקה בקבוק לבד. מושיטה ידיים כשבאים להרים אותה. עושה ביי ביי בנפנוף כל היד לא תמיד בהקשר הנכון. מחייכת המון. ממלמלת המון. אומרת אבא. חייכנית בצורה בלתי רגילה. יוצרת קשר עין נפלא. בדיקת שמיעה תקינה.
לא עושה כפיים. לא עושה ידיים למעלה. לא מאכילה את עצמה עם הכפית. כן אוכלת עם הידיים. לא מבינה הוראות פשוטות של תן/ קח. אני מלמדת אותה כבר חודש פלוס אברי פנים / זהה את החיה / כפיים אך אין הבנה כלל. כמה לימדתי אותה מתוך ספרון של חיות איפה חתול / כלב וכו' אך כשהיא רואה את הספר היא פשוט הופכת אותו ומשחקת איתו וכאילו לא הבינה כלום. לימדתי אותה מלא זמן איפה אף / פה אך כשאני שואלת היא רק שמה ידיים על כל הפנים שלי וגם כאן אני מרגישה שאין הבנה. לא מחקה קולות שלנו כלומר כשהיא צועקת אני חוזרת אחריה ולא תמיד היא חוזרת אחרי . ראיתי תינוקות צעירים ממנה כבר עושים את הדברים האלו מזמן וגם מוטורית מפותחים יותר ממנה.
אני חוששת מאד מאד מאוטיזם או פיגור חס ושלום. מה עושים? למי פונים? האם את מזהה משהו לא תקין עם הילדה שלי? אני בחרדה איומה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מאוטיזם או פיגור - תגובה
09/11/2012מימי שלום,
לפי תיאורך, אינני רואה שום סיבה לחשש שלך, לא מאוטיזם ולא מפיגור. ממש לא ! הרבה מהדברים שאת מצפה ממנה, כפי שאת מציינת, לא תואמים לגילה, אלא לילדים גדולים יותר.! (כגון לזהות תמונות בספר, לחזור אחרי אמא. אלה דברים שאופיניים לגיל שנה +).
אין צורך בדאגות מיותרות. זה רק מזיק, להורים ולילד. את נמצאת במעקב טיפת-חלב, ואם חלילה תהייה בעייה, יאמרו לך ויפנו אותך למומחים.
בשלב זה, נראה שיש לך ילדה נורמלית, תהני ממנה!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
אמא09/11/2012נשמע שאת אמא מאוד משקיענית וגם באמת עוקבת ושמה לב לכל פרט ופרט בהקשר לילדה שלך.
אבל יחד עם זאת, נשמע שאת גם מלחיצה... ילד שגדל בסביבה של לחץ, של עמידה בציפיות, של סרגל התפתחות שכל הזמן "מונח על צווארו" יכול לפתח בעיות רק בגלל הלחץ הזה. גם האבחנות שבחרת הן ממש מרחיקות לכת
יש לי שני ילדים גדולים משלך ובכל הכנות נשמע שיש לך ילדה נפלאה!
מכל הבחינות נשמע שהיא מתפתחת יפה ומלאת שמחת חיים, תהני, תרגיעי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקרה תודה ואמא...
מימי09/11/2012את צודקת אני מלחיצה בטירוף את הקטנה שלי..כנראה הפיגור הוא אצלי חח :)) תודה ולקחתי לתשומת ליבי. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך ילדה מקסימה
אמא נוספת09/11/2012מסכימה בהחלט עם האמא הנוספת
הילדה שלך מתקשרת נפלא עם הסביבה, מגיבה, חייכנית ומתוקה.
אל תלחיצי, לפי תיאורך היא בסדר גמור.
את תראי שעם הזמן היא תעשה הכל!!!
תזרמי איתה ותרגעי.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)