שתי שאלות כלליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות כלליות
    ש
    19/11/2012

לד"ר יוכי שלום רב:

יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים ,יש לו נטיה להעיף דברים ולא משנה לו איזה -שלטים קוביות מעץ וכדומה ,הוא מעיף אותם על אחיו הגדול ממנו ,עלי ,על אביו וכו'.
    לא נראה שיש סיבה לזריקות האלה ,זה מעין משחק בשבילו .
    הוא ילד שמבין הכל ,מבחינה שפתית הוא לא אומר ממש משפטים אבל הוא יודע הרבה מילים כאשר אני אומרת לו להביא לי את השלט או קוביה הוא מביא לי .
    כשהוא זורק אני כועסת עליו ותופסת לו את הידיים ומסבירה לו שאסור לזרוק ,הוא מתעצבן ומתחיל להרביץ לעצמו בפנים {כמובן שאני מפסיקה את ההתנהגות הזו ע"י תפיסה של הידיים ואומרת לו שאסור להכות ומלטפת אותו }.
    לפעמים הוא סתם מכה את עצמו בפנים בלי שום סיבה .
    יש לי שתי שאלות לגבי מה שרשמתי :
    1. כיצד עלי לנהוג בנושא של זריקת החפצים לאויר?מה שאני עושה לא עוזר .
    2. מה ניתן לעשות לגבי ההכאה שלו את עצמו ?והאם יש לי סיבה לדאגה ?
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות כלליות

הוספת תגובה

• שתי שאלות כלליות - תגובה

20/11/2012

שגית שלום,

1. לגבי ההכאה העצמית - צריך לבדוק אם אין כאן בעייה של תת-רגישות תחושתית. האם יש אולי סימנים נוספים לחיפוש של גירוי עצמי ? לפעמים זה מתחבר לזריקת חפצים, שוב - מתוך אי-שליטה בכוח, או מתוך חיפוש של גירוי כמו רעש הנפילה של החפץ.
    בכל מקרה, לא צריך להתרגש מכך. זו תקופה, והיא תחלוף.
    2. לגבי זריקת החפצים - בהחלט צריך לבטא כעס כלפי הילד, כדי שיבין שאנחנו כועסים, וזו התנהגות לא רצוייה : להגיד "לא" בפנים חמורות ובטון חמור, לתפוס לו את הידיים, כפי שאת עושה. הוא ילמד ויפנים את האיסור.
    חשוב כמובן להקפיד, שלא יזרוק חפצים מסוכנים, שהם חדים או עלולים לפצוע. כאלה יש פשוט להעלים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו