התפתחות הדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות הדיבור
    קורני
    30/11/2012

בני בן שנה וחודש פלוס
    כשהיה בן 10 חודשים לערך כולם התפלאו על אוצר המילים שרכש היה בוודאות מצביע ואומר זהזה, הנהה, היה עושה קולות של פרה, אריה היה אומר בה לבלון ועוד.
    בחודש האחרון פלוס מינוס פשוט פסק, ורק מצביע וממלמל קשקושים, אני שואלת איך עושה חיה מסויימת שידע ורק צועק או אומר אה.
    יש לציין שכשאני אומרת אבא סבתא מנסה לחזור אחרי אבא טהטה ועוד.
    אבל ללא כוונה. אם שואלים איפה אבא אמא כן יודע ומצביע, כמו כן יודע איפה חפצים בבית שמדברים אליהם ומצביע כמו בלון, אור, ועוד.
    אני מאוד מוטרדת שכאילו נראה ששכח לומר מה שכבר ידע, האם זה הגיוני? האם אני צריכה ללכת לאיבחון בשל כך?
    כמו כן מנסה לאחרונה את צעדיו הראשונים ובסך הכל מתוק, רוקד, מוחא כפיים לפקודה ושירים וממלמל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הדיבור

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור - תגובה

30/11/2012

קורני שלום,
    רוב הילדים מתחילים לדבר סביב גיל שנה וחצי, ולכן אין לך סיבה לדאגה בשלב זה.
    צריך גם לדעת, שההתפתחות איננה מסתמנת בקו ישר תמיד, אלא יש לעתים נסיגות, או כביכול נסיגות. זה כנראה נובע מהתפתחויות של המוח, של ההבנה, ואז יש שוב התקדמות.
    תהיי רגועה, דברי אליו, הקריאי לו. אני בטוחה שעוד כמה שבועות יופיעו שוב מלים, וחדשות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו