מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאד מאד מודאגתמישהי17/12/2012
שלום ד"ר יוכי
יש לי תינוקת בת 11 וחצי חודשים. ילדה חייכנית, יוצרת קשר עין, מתגלגלת מצחוק ומתוקה אמיתית. מרגע היוולדה חסרת שקט ומנוחה. צריכה הרבה להיות על הידיים וקשה לה לשחק לבד יותר מעשר דקות. צריכה אותי צמוד אליה כדי לשחק. החלה להתהפך בגיל 8 חודשים ובגיל 9 חודשים החלה לזחול על הגחון. נעמדת על שש אך אינה זוחלת על שש ואינה מתיישבת. כשמושיבים אותה היא יחסית יציבה. לפני חודש וחצי החלה להיעמד לבד ועושה מספר צעדים סביב רהיטים. למרות שעדיין מפחדת להתיישב לבד כשהיא בעמידה אך לאחרונה החלה להעז וקצת מתיישבת ממצב עמידה. מטפסת על מדרגות אך לא יודעת לרדת חזרה.. לאחרונה החלה להצביע ( לא יודעת אם זה סתם שהיא מחקה תנועה שלי או עם כוונה ) נותנת נשיקות באוויר, מתחילה להבין תני / קחי מכניסה לי את המוצץ לפה כשאני מבקשת. יודעת להסתכל על אור / חתול/ אבא כששואלים אותה. מבינה תני לי יד / רגל ומעט אברי פנים. ממלמלת המון בג'יבריש, אומרת את זה , אבא, הנה ולאחרונה גם קצת אמא ( למרות ששוב אני לא יודעת אם זה אכן מכוון או לא ). אז מה מדאיג בעצם? מדאיג אותי שהיא אינה מתיישבת ואינה זוחלת על שש. מדאיג אותי שהיא יודעת להוציא דברים מתוך קופסא אך אינה מכניסה דברים לתוך קופסא, כנ"ל לגבי מוט חישוקים: יודעת להוציא את החישוקים אך לא להכניס. אינה מרוכזת מספיק כשאני מנסה ללמד אותה לעשות דברים או להקריא לה סיפור, לרוב לוקחת את הספר והופכת אותו ולא מנסה להקשיב לסיפור. אינה מוחאת כפיים למרות שכל היום אני מלמדת אותה. עשתה במשך חודש ביי ביי ( וגם אז עם כל היד ) ולאחרונה הפסיקה והחליפה את זה בהצבעה. היום בכלל לא עושה ביי ביי. עשתה 3 ימים ידיים למעלה והפסיקה. לאחרונה חזרתי לשים אותה על הגב אחרי שמלא זמן לא שכבה על הגב ופתאום אני קולטת שהיא מתהפכת רק לצד אחד וגם זה רק אם אני מתעקשת איתה שתתהפך לבד בלי שאני אהפוך אותה. והדבר שהכי מדאיג אותי זה שהיא אינה מסוגלת לתפוס צעצועים בשתי ידיים במקביל. אם למשל היא מחזיקה קובייה ביד אחת ואני אגיש לה קוביה נוספת, היא תזרוק את הקוביה ותתפוס את מה שאני מגישה לה. היא לא מצליחה להחזיק צעצועים בשתי ידיים במקביל ולכן היא גם לא מקישה את הצעצועים אחד בשני. היא כן תופסת צעצוע אחד ומחזיקה יפה בשתי ידיים ומעבירה מיד ליד. הייתי אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית שרמזה לי שאני קצת לחוצה ושכרגע היא לא רואה שום בעיה עם הילדה, אבל אני ממש מודאגת. גם עשיתי טעות נראה לי ונכנסתי לכל מיני מאמרים באינטרנט מה שהוסיף לחרדה שלי כי היה כתוב שם לדוגמא שתפקוד ידיים ירוד ובעיה בהתהפכות ( מה שזיהיתי אצל ביתי ) עלול להצביע על שיתוק מוחין. ונסיגה התפתחותית יכול להצביע על תסמונת רט ( וגם פה זהיתי נסיגה כשהפסיקה לעשות ביי ביי ולהרים ידיים למעלה ). ניסיתי לתת לך כאן כמה שיותר אינפורמציה כדי לקבל תשובה מדויקת..מקווה שהצלחתי. אשמח לתשובה מהירה כי אני משתגעת מדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)