מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    ש
    21/12/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    רציתי לשאול מספר שאלות :
    1. כיצד ניתן להבדיל בין בעיית התנהגות לבעייה של התפתחות ?(לדוגמא אם אני מבקשת מהבן שלי משהו לבצע כמו לבנות מגדל שאני עושנ הוא לא מבצעועושה לפי מה שהוא רוצה לעומת זאת יש פעולות שהוא כן מבצע לפי מה שאני מבקשת .
    2.בני בן השנה ותשעה חודשים חוזר על מה שאומרים לו האם זה בסדר ומאפיין את הגיל ?

3. בני בן השנה ותשעה חודשים מאוד עצמאי ,הוא לא מבקש הרבה עזרה מאיתנו ,הוא עושה את רוב הדברים לבד אלא אם כן הוא נתקל בקושי להגיע למשהו ואז הוא יגיד לנו כמו אם הוא צמא הוא יגד לשתות ,האם המאפיין הזה גם מאפיין את הגיל שלו ?
    תודה מראש על התשובות
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

22/12/2012

שגית שלום,
    1. לא תמיד אנחנו יודעים לומר בדיוק אם ילד נמנע מפעילות מסויית כיוון שהיא קשה לו, או שאיננו רוצה. צריך לנסות ולבחון כמה הילד עקבי בעניין זה. אם הוא נמנע ממשהו באופן עקבי, הסיכוי גבוה שיש מאחורי זה קושי, וכדאי לבדוק.
    2. לגבי חזרה על מלים : זה מאד אופייני לגיל. זה אפילו נקרא "שלב התוכי". ככל הנראה זה תהליך בלמידת דיבור.
    3. המאבק לעצמאות מאד אופייני לגיל שנתיים ! וזה מצויין !
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו