עזרה בבקשה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה...
    אני
    30/12/2012

שלום ד"ר
    בני המתוק נולד לפני שבוע. בעת השחרור מבית החולים הרופא ציין כי בדיקה גופנית ונירולוגיות תקינה פרט להיפוטוניה של חגורת הכתפיים ונתן הפניה לפיזיוטרפיה. הבוקר הלכנו לרופאת המשפחה שבדקה אותו וטענה כי הילד נראה לה בסדר גמור וכי הטונוס מעט נמוך ,אך אין ממש צורך כרגע ללכת לפיזיוטרפיה אלא רק מעקב בעוד כחודש. שאלתי אותה מה זה אומר טונוס נמוך והיא אמרה שזה יכול להצביע על מחלה קשה אך זה לא המקרה.
    אני רוצה לבקש ממך הסבר על המושג היפוטוניה מה זה אומר ועל אילו מחלות זה עלול להצביע וגם אני רוצה לדעת איך לברר מה באמת יש לו כי הרופא בבית חולים אמר משהו אחד והרופאה היום שבדקה טוענת קצת אחרת... אני פשוט נורא בלחץ שמשהו עם התינוק שלי לא בסדר. אשמח לחוות דעתך ( למרות שאני יודעת שבלי לראות את התינוק אין לך הרבה מה להגיד אבל אולי בכל זאת תוכלי להסביר לי מה זה אומר הטונוס הנמוך הזה ומה ההשלכות שלו )

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה...

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה... - תגובה

31/12/2012

שלום,

כפי שכבר הבנת, היפוטוניה היא מצב בו שרירי הגוף רפויים יותר מהנורמה הרגילה. ילדים כאלה מתקשים מעט בתנועה, ומתפתחים מבחינה מוטורית יותר לאט, אם לא מטפלים בהם.
    חריגה מהנורמה בטונוס השרירים, יכולה באמת להיות סימן להרבה מחלות נוירולוגיות או מטבוליות, אבל אז היו גם סימנים נוספים, שכנראה, תודה לאל, אין אצל הבן שלך.
    היפוטוניה רגילה, היא מצב די שכיח אצל תינוקות מייד לאחר הלידה, והרופאה שלך צודקת, שברוב המקרים, לאחר כחודש, זה מסתדר מאליו. אם לא - היא בוודאי תפנה אותך לפיזיותרפיה, והדברים יסתדרו בתוך כמה חדשים.
    אינני רואה סיבה לדאגה. השתדלי לא להיות בלחץ, לחשוב חיובי ואופטימי, תמיד. זה חשוב עבורך, זה חשוב עבור התינוק שלך, עכשו ותמיד
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו