ילד בן 7.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7.5
    טלי
    06/01/2013

יש לי ילד בן 7.5 בכתה א. חכם, מקסים, הולך לו ממש טוב בבית הספר, יש קצת בעיות התנהגות (מפטפט, מסתובב בכסא וכו')- משהו שאני מניחה אם ימשיך אאבחן. הבעיה שלי היא עם איבוד החפצים - כל הזמן שוכח חפצים בבית הספר, מפוזר מאד, לא מחזיר דברים למקום ואני משתגעת. מתחילת השנה קניתי את כל הציוד פעמיים או כי איבד אותם או כי הרס אותם. מה לעשות? להעניש? להתעלם ולהמשיך לקנות? זה כבר בלתי אפשרי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7.5

הוספת תגובה

• ילד בן 7.5 - תגובה

07/01/2013

טלי שלום,
    אני מעריכה שגם איבוד החפצים והפיזור, נובעים מפיזור נפש, וממה שאנחנו מגדירים לקות-קשב והיפראקטיביות (קצת). זה בהחלט משתפר עם הטיפול התרופתי. אבל, כדאי וחשוב גם להפעיל שיטות חינוכיות. לא להעניש, אלא ללמד את הילד בהקפדה סדר, ולתת לו "טיפים" שונים לשמור על החפצים שלו. וגם את נסי לעזור לו בשלב זה. למשל : תני לו לביה"ס רק את המינימום ההכרחי. שלא יהיו לו הרבה חפצים, ואז יתפזר פחות וישכח פחות. למדי אותו לסמן את החפצים שלו בתג זיהוי מסויים, כמו חוט בצבע כלשהו, או כתיבת השם, וכך, יזהה אותם טוב יותר.למדי אותו להחזיר מייד למקום בתום הפעילות. למשל להחזיר הכל לקלמר. אם תתרגלו אתהדברים בבית כל יום, בעקביות, הוא יפנים זאת גם בבי"ס.
    סבלנות והתמדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו