ילד לא אוהב ספרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לא אוהב ספרים
    לי
    07/01/2013

הילד שלי בן ארבע, דובר אנגלית ועברית, לא רהוט בשום אחת מהשפות. יש לו עיכוב קל בדיבור שמצטמצם עם הזמן, הוא סובל מליקוי בוסיות התחושתי שמשפיע גם על ההבנה שלו (מבין יותר לאט). היינו אצל פסיכולוגית קלינית ששללה הפרעות התפתחותיות מעבר לזה שיש לו בעיות קשב וריכוז קלות. הבעיה שיש לי היא שהוא לא נהנה כשקוראים לו ספרים, קריאת ספר אצלנו זה חלק משגרה והוא כאילו מחכה בקוצר רוח שקריאת הספר תסתיים כדי שיוכל לראות אחכ טלויזיה לפני השינה. כנראה שלא מבין את רוב הסיפור גם ככה ולמרות הנסיונות שלי לעשות את הסיפור מעניין הוא עדיין לא מתעניין. מה ניתן לעשות? מאוד מאכזב אותי שהוא לא רוצה לקרוא ולהעשיר את השפה הגם ככה דלה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא אוהב ספרים

הוספת תגובה

• ילד לא אוהב ספרים - תגובה

07/01/2013

ליאת שלום,
    טבעי וצפוי, שילד המתקשה בשפה, לא יהנה משמיעת ספר. ראשית, בדקי אם הספרים שאת מקריאה מתאימים לגיל הילד. למשל, עדיף להקריא בגיל זה שירים קצרים, ולא סיפורים. שנית, יש שיטות של משחק לשיפור השפה, למשל : משחק בחרוזים, או התאמת שם לתמונה.או משחקי זכרון עם קלפים משחקים שמפעילים את הילד. אולי כדאי לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת, אשר תדריך אותך כיצד לעבוד עם הילד, וכך תצליחו יותר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו