ביישנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות
    ani
    09/01/2013

בתי בת חמש וחצי, מאוד ביישנית (כמו אבא שלה).
    מצד שני עם הזמן היא נפתחת, ומוקפת חברים. אבל כשמגיעה הופעה בחוג או מסיבה בגן היא "נתקעת". אין עם מי לדבר. היא לא מוכנה להשתתף ויושבת מסוגרת. לא עונה כששאולים אותה מה קרה וכולי. עם הזמן זה השתפר והיא רקדה אפילו ליד חברים שלה ביומולדת שלה (מתביישת לרקוד בסלון אפילו), בגן התחילה להשתתף וחשבנו שהנה אנחנו עושים משהו טוב :) אבל אז הגיעה הופעה בחוג ושוב.
    היא היחידה שישבה בצד, כל היחלדות שאני יודעת שהן ביישניות עשו הכל. רק אני צריכה לצפות בילדתי האהובה יושבת עליי ולא עם כולם.
    חשתי שאני שבורה. אני עושה מאמצים גדולים לחזק את הבטחון שלה ופתאום נפילה. מה היא מרגישה כשהזה קורה? שהיא נכשלה? האם להוציא אותה מהחוג למרות שהיא כן רוצה להישאר רק כדי להימנע ממצבים כאלה?
    מה עושים בכלל במצבים כאלה?? היא אומרת שהיא מתביישת.
    ממה זה נובע ואיך עוזרים לה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

• ביישנות - תגובה

10/01/2013

שלום,
    אנו מכירים את התופעה, וקוראים לה בשמות שונים : ביישנות קיצונית, ילדים שמתחממים לאט, וחרדה חברתית. זו תופעה שפעמים רבות עוברת בתורשה. היא משתפרת לאט עם הגיל, ואפשר בהחלט לעזור בטיפול פסיכולוגי בגיל 8-9.
    אמא יקרה, אין סיבה להיות שבורה מכך. הניחי לילדה. נסי לעודד אותה מידי פעם להשתתף, אבל אל תראי לה שאת עצובה, או כועסת אם אינה משתתפת. אל תתני לה הרגשה של כשלון. זה רק מחמיר את העניין. חבקי אותה. אמרי לה שאת מבינה אותה, וזה בסדר. סבלנות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו