ילדה שמה דברים בפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמה דברים בפה
    לי
    13/01/2013

עוד חודש ביתי בת 3. כשהיא בגן היא כל הזמן שמה דברים בפה. חול אבנים וזרדים בחצר.
    בתוך הגן חרוזים וחתיכות פלסטיק קטנות.
    לא הייתי מתרגשת אבל זה עניין ממש מסוכן.
    היא מאוד אוהבת את המוצץ שלה ואנחנו מנסים שהיא תהיה כמה שפחות עם המוצץ.
    האם זה נכון שבגלל שאין לה את הביטחון והרגיע של המוצץ היא מחפשת נחמה במקום אחר? מה לעשות בכדי לעזור לה להפסיק להכניס דברים לפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמה דברים בפה

הוספת תגובה

• ילדה שמה דברים בפה - תגובה

14/01/2013

לי שלום,
    יכול להיות, שהילדה צריכה את ההרגעה ע"י המוצץ, וכשאתם מונעים ממנה את המוצץ, היא מכניסה לפה דברים אחרים, וזה בהחלט לא רצוי.
    אבל יכול להיות, שיש לילדה בעייה שאנחנו מכנים "תת-רגישות של חלל הפה", ובכל מקרה היא מחפשת גרוי באיזור.
    לדעתי, אני מציעה לכם להחזיר לה את המוצץ. זה לא מזיק ולא נורא, ואם זה עוזר לה, תנו לה. אפשרות אחרת היא, שתבקשו להתייעץ עם קלינאית תקשורת, אשר תבדוק אם באמת יש צורך בגירוי יותר בפה, ותדריך אתכם מה לעשות. יש טכניקות של שימוש במעין מסז'ים בפה, ע"י מברשת שיניים וכד', שעוזרים לילד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

לי
    14/01/2013

תודה על תשובתך המהירה.
    האם באמת יש צורך בבירור לויסות חושי או שזה משהו שיחלוף? זה לא מפריע לה במהלך היום, היא מאוד חברותית, אולי מעט בישנית אבל חברותית ומשחקת עם חברים בגן.
    ואם כן יש צורך באיבחון לאן אני פונה בהקשר הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור - תגובה

15/01/2013

לי שוב שלום,
    זו לא בעייה חמורה, ובוודאי לא מדאיגה, חלילה. אפשר גם לא לטפל, אבל חבל, כיוון שהטיפול מקל.
    כפי שהצעתי, בקשי מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו