אמא מודאגת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת...
    מילה
    17/01/2013

שלום,
    בני בן החודש אובחן כבעל טונוס שרירים נמוך בבית החולים באיזור חגורת הכתפיים. פיזיוטרפיסטית ראתה אותו ואמרה כי אכן יש מעט טונוס נמוך באיזור הצוואר וכי יש צורך כרגע רק במעקב פעם בחודש.
    התינוק בשכיבה על הבטן מרים מעט את ראשו ומסובב את ראשו מצד לצד ויונק טוב מאד. כשאני מרימה אותו, ראשו לעיתים נשמט, אך כשאני מרימה אותו מהצד הוא מחזיק את ראשו לא רע. מה שמפריע לי וגורם לי קצת לחשוש זה שכפות ידיו רוב הזמן פתוחות ולא קפוצות כפי שאמור להיות. מידי פעם הוא סוגר אותן וכשאני שמה את האצבע שלי ביד שלו, הוא כן לופת לפעמים אך הלפיתה חלשה. האם לדעתך יש לו בעיה נוירולוגית שמצריכה בירור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת...

הוספת תגובה

• אמא מודאגת... - תגובה

18/01/2013

אמא יקרה שלום,
    פיזיותרפיסטיות התפתחות נמצאות בקשר עם נוירולוגים של ילדים, ומתמצאות במצבים שכדאי להפנות לנוירולוג. אני מתארת לעצמי שגם רופא-הילדים שלכם מעודכן. אם אין סימנים חריגים אחרים, כנראה שאין סיבה למחשבה על בעייה נוירולוגית. תני לזמן לעשות את שלו וקווי לטוב. וכן - התרגלי לסמוך על המטפלים. בדרך כלל הם יודעים את מלאכתם. חשוב להישאר במעקב, אבל הרבה פעמים הטונוס לאחר הלידה אינו מאוזן כראוי, ולוקח חדשיים-שלושה עד שהדברים מסתדרים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל..

אופק
    18/01/2013

אני מנסה להבין מה אומרת התופעה של ידיים פתוחות. זה משהו מוכר? האם זה מצביע על משהו. האם זה יפריע להתפתחות של התינוק שלי? האם זה יכול להשתנות? זה צריך סכלל.להשתנות או שזה בסדר שזה ישאר כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל.. - תגובה

19/01/2013

זה מוכר, זה בסדר. זה נורמלי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו