כיתה א?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א?

שלום,
    הילד בן 5 . יליד נובמבר.
    אנו מתלבטים אם להשאירו שנה נוספת בגן או להמשיך לכיתה א'.
    מבחינה שכלית הילד מאוד מפותח.
    מנגד הוא סגור, ביישן לא בסביבתו הטבעית (בבית).
    בימי הולדת יושב בצד (למרות שבבית מאד פעיל)
    יש לו חוג חברים מצומצם (כמוני)
    פיזית הוא נראה צנום.

לפי הגננת, היא בעד להשאיר שנה נוספת בגן היות ולא מפותח רגשית (לשיטתה הו מובל ולא מוביל).
    לפי הפסיכולוגית שעוקבת אחריו, לא בטוחה עדיין אם להשאיר כי הוא די מפותח שכלית.

האם יש מקום להשאיר שנה נוספת בגן כדי להתחשל וכדי שיהיה ראש לשועלים ולא זנב לאריות.
    ומה השיקולים בעד ונגד?
    ועם מי כדאי עוד להתייעץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א?

הוספת תגובה

• כיתה א? - תגובה

19/01/2013

גיל שלום,
    נראה לי שאתה מודע מאד לחוזקות ולקשיים של הילד, ושוקל את השיקולים הנכונים בעד ונגד. חשוב להבין, שאין לנו בדיקה מוחלטת, ופעמים רבות ילדים מפתיעים אותנו לכאן או לכאן. טוב גם לקחת בחשבון את הרכב הקבוצה שיהיה איתה בשנה הבאה : למשל, מה יהיה חתך הגילאים בגן שלו, אם תשאירו אותו? כיום, המגמה להשאיר ילד עוד שנה היא הרבה יותר דומיננטית, ולכן עלול להיות, שהוא יהיה אחד הצעירים ביותר בכיתה, אם תעלו אותו לבי"ס. מצד שלישי, ייתכן שבאופיו הוא ילד מסוגר, ותמיד יהיה מופנם ולא מאד חברותי, כך שעוד שנה בגן לא תקדם אותו.
    לסיכום, אחרי 35 שנים במקצוע, לפעמים אני אומרת להורים : אין לנו דרך לעשות החלטה רציונלית, ואפשר להטיל מטבע..........
    הקשיבו לגננת ולפסיכולוגית, והחליטו לפי תחושות הבטן שלכם.
    כל טוב ובהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א?

שלום ד"ר בן-נון.
    בנסיבות האלה, האם יש מקום לשתף את הילד בהטלבטות שלנו.
    אמנם אנו לא מדברים איתו על זה אבל, התחושה היא שהוא רוצה ובונה על לעלות לכיתה א כי חלק לא מבוטל מחבריו לגן עולים ואנו חוששים שמה השארות בגן תעשה לו משהו.
    מצד שני, אני מודע לכך שלא יהיה לו הרבה לאן להתקדם בגן שנה נוספת פרט לביטחון שיצבור.
    האם זו סיבה להשאיר בגן?

בברכה ובתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א - שאלה נוספת לד"ר בן-נון !!!

שלום ד"ר בן-נון.
    בהמשך לשאלות והתשובות שקיבלתי ממך ובנסיבות האלה, האם יש מקום לשתף את הילד בהטלבטות שלנו.
    אמנם אנו לא מדברים איתו על זה אבל, התחושה היא שהוא רוצה ובונה על לעלות לכיתה א כי חלק לא מבוטל מחבריו לגן עולים ואנו חוששים שמה השארות בגן תעשה לו משהו.
    מצד שני, אני מודע לכך שלא יהיה לו הרבה לאן להתקדם בגן שנה נוספת פרט לביטחון שיצבור.
    האם זו סיבה להשאיר בגן?

בברכה ובתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א - שאלה נוספת לד"ר בן-נון !!! - תגובה

06/02/2013

גיל שלום,
    אינני נוהגת לתת לילדים בגיל זה את חופש ההחלטה, כיוון שלדעתי אינם בשלים לכך, ואינם מסוגלים לעשות את השיקולים הרלבנטיים לצורך החלטה מושכלת. אבל, חשוב מאד לדעת מה עמדתו ומה רצונו של הילד, כיוון שזה משקף את המוטיבציה שלו. אני נוהגת לשאול את הילד, בצורה ברורה האם הוא רוצה לעלות לכתה א', וכן אני שואלת גם למה ? למה הוא מצפה בבי"ס ? יחד עם זה, אני מבהירה לו, שההורים הם שקובעים.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו