מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לשמוע עצהמימי23/01/2013
שלום לכם,
בני בן שנה. ילד מתוק , סקרן וחמוד. לפני שבועיים הייתי איתו בפארק וראיתי ילד אחר בן גילו משחק במשחק של השחלת טבעות שבו הוא משחיל טבעות ומוציא. כמו כן אמא שלו שמה לו מן דלי גדול כזה והוא הכניס לשם כדור ועוד כל מיני צעצועים. כשראיתי את זה נורא התרשמתי מיכולתו וכיאה לאמא פולניה רצתי לחנות וקניתי את המשחק של השחלת הטבעות כדי שגם בני יעשה אותו הדבר. רק מה? לא דובים ולא יער. הילד שלי בכלל לא בכיוון הוא כן הוציא את הטבעות, אבל כשהראתי לו איך להכניס , זה בכלל לא עניין אותו והוא בכלל לא הסתכל מה אני עושה וכל מה שהוא רצה זה להעיף את הטבעות לכל עבר. אח"כ לקחתי קופסא גדולה והכנסתי צעצועים שלו פנימה ושוב קרה אותו הדבר הוא הוציא את הצעצועים, אבל בכלל לא היה בקשב כשהראתי לו איך להכניס. פה התחלתי לדאוג מעט והתחלתי לבדוק באינטרנט מה תינוק בן שנה אמור לעשות. קראתי שהוא בונה מגדל ומפרק, מחקה תנועות כמו דיבור בפלאפון או סירוק הראש עם המסרק, צביעת דף עם צבע, מקשיב לסיפור וכו' ופתאום אני קולטת שהתינוק שלי בכלל לא בכיוון. הוא לא עושה אף אחת מהפעולות האלו ולא נראה שהוא בכיוון בכלל. לדוגמא אני יושבת איתו להקריא סיפור, כל מה שמעניין אותו זה להפוך דפים ולהעיף את הספר. בכלל, מה שמעניין אותו רוב היום זה להעיף אוכל כשהוא אוכל ולטפס עלי ועל ספות ועל רהיטים. מה שכן, טלוויזיה הוא אוהב לראות ונראה ממש מרוכז בזה. וסליחה על הבורות אבל בכלל לא ידעתי שאני אמורה לשבת וללמד אותו לבנות מגדל או לצייר. מבחינתי הוא עדיין תינוק ולא אמור לעשות את הפעולות האלו ולכן עד עכשיו הייתי אני שמה לו כל מיני צעצועים על הריצפה והוא עושה מה שבא לו איתם או מנסה להקריא לו סיפור, שרה לו שירים, מדברת איתו זה מה שעשיתי איתו עד לפני אותו מקרה בפארק .האם יכול להיות שבגללי בגלל שלא לימדתי אותו הוא לא עושה את הפעולות האלו? מבחינה מוטוריקה גסה הוא בסדר גמור הוא עדיין לא הולך אבל בטח זה יגיע בקרוב. ומוטוריקה עדינה הוא גם בסדר אחיזת צבת טובה, מחזיק אוכל יפה. הוא לא ממש אומר מילים חוץ מאבא ואת זה אז אם ככה, יכול להיות שברמה השכלית הוא קצת בעיכוב? ואם כן מה לעשות כדי לעודד אותו להתחיל לעשות את הפעולות האלו? יש מצב שיש לו הפרעת קשב וריכוז? כי כשאני יושבת איתו הוא לא ממש מתרכז במה שאני מלמדת אותו. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע עצה - תגובה
24/01/2013מימי שלום,
כפי שאת יודעת, לכל ילד יש קצב משלו, וטוב להשוות, אבל לא צריך מייד להיבהל, גם אם את פולניה.אני בטוחה שאם תשבי איתו יום-יום, ותלמדי אותו להשחיל טבעות על מוט, יעשה זאת בעוד חודש. כנ"ל לגבי הכנסה והוצאה של קוביות מדלי. או בניית מגדל מ-3 קוביות.
לעומת זאת, בגיל שנה , ילד אינו אמור "לצייר", וכן, איננו מצפים ממנו שיתעניין בשמיעת סיפור או אפילו שיר קטן. טווח הריכוז בגיל זה הוא קצר מאד באופן טבעי : כ-5 ד'. הטלויזיה, לעומת זאת, היא צבעונית, ויזואלית, התמונה משתנה במהירות, ולכן היא מושכת את תשומת לב הילד.
אני מציעה לך לשבת איתו יום-יום, לזמן קצר, 5-7 דקות, במקום שקט ומסודר בבית, ולשחק איתו במשחק אחד, ואז לתת לו להסתובב ולעשות כרצונו. כעבור רבע שעה, אפשר שוב להושיב אותו ל-5-7 דקות מרוכזות. כך הילד ילמד הרגלי ריכוז בחפץ או משחק מסויים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)