בת שנה וחודש לא מצביעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה וחודש לא מצביעה
    אבישג
    05/02/2013

שלום,
    בתי בת שנה וחודש ואינה מצביעה. היא אומרת הרבה את זה כשרוצה משהו, ולעיתים אני רואה אותה מתוסכלת כשמנסה להגיד לי מה היא רוצה ולא מצליחה כי אינה יודעת להצביע. היא כן "מצביעה עם העיניים" כלפי חפץ אותו היא רוצה. כשאני שואלת איפה אור אז היא מרימה את כל היד לכיוון האור. כשרוצה לשתות , היא עושה תנועות עם הפה. קשר עין שלה מצוין, מפזרת חיוכים בלי סוף לכל הדורש. תקשורתית בצורה מדהימה.שמחה וחברותית. מחקה קולות. עושה ביי ביי ממלמלת המון. אומרת אבא, תודה, הנה. לפני חודשיים כשראתה אותי מצביעה, החלה לחקות אותי והפסיקה ( רק חיקתה את התנועה, לא לצורך בקשה ). בחודש האחרון למדה לעשות כפיים והפסיקה. מוטורית מתפתחת תקין, מחכה כרגע שתתחיל ללכת. אני ממש ממש מודאגת ממנה , כי קראתי באינטרנט שהסימן הראשון לזהות אוטיזם בתינוק זה שעד גיל שנה אינו מצביע, עוד היה כתוב שילד שאינו מצביע עד גיל שנה, יש לקחת אותו לאבחון. האם זה מה שאני צריכה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחודש לא מצביעה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש לא מצביעה - תגובה

06/02/2013

אבישג שלום,

ברור שאין מדובר בילדה אוטיסטית !!! מאידך, לא כל הילדים עושים את כל התנועות בוודאי לא הצבעה, ולפעמים התנהגות מסויימת, כמו הצבעה, מופיעה קצת מאוחר מהרגיל.
    לסיכום : אין סיבה לדאגה. אין צורך לרוץ לאבחון. חשוב שתרגעו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו