עיכוב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי
    רונית
    17/02/2013

היי,

אני מאוד מוטרדת ומודאגת ביתי בת שנה לא זחלה (וגם אין לה את הרצון לזחול) מנסה לעמוד (אוהבת מאוד שמעמידים אותה) אך לא מדברת לפחות 3 מילים כמו שבטיפת חלב דורשים... כן מקשקשת אך לא מתכוונת לכלום ,לא מחזיקה בקבוק אך יודעת שזה מים/אוכל עדין לא מרכיבה מגדל (אפילו בין 2 קוביות) היא אוהבת מאוד להתעסק בברגים של המשחק אך לא רק היא גם משחקת מאוד מתקשרת עם אחיה בן ה-8 צוחקת איתו וגם איתנו אני מאוד מפחדת .... עד לפני שבוע הייתה אצל מטפלת הוצאתי אותה וב-1/3 נכנסת למעון כרגע עזבתי את העבודה להיות איתה בבית עד לכניסה למעון הייתה רואה המון המון טלויזיה הפסקתי לגמרי את הטלויזיה. דוגמא שמאוד דאגתי ממנה: היינו במשחקייה ראיתי ילדים קטניםממנה איך תיקשרו איך זזו ממקום למקום וזה מאוד מפחיד אותי שאין לה משהו..
    מה עלי לעשות איך לעודד אותה עוד ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

17/02/2013

רונית שלום,
    ראשית, באופן כללי לפי תיאורך, לא נראה לי שיש איחור בולט, שאמור להדאיג. יש ילדים שלא זוחלים, ועוברים לישיבה ועמידה בלי שלב זה. בגיל שנה , גם אינני מצפה מילד לדבר, אפילו לא מילה. כן הייתי מצפה שתשים קובייה על קוביה, תכניס קוביות לקופסה וכד'. אבל ייתכן שהמטפלת שלה הייתה פסיבית, ולא הפעילה אותה.
    טוב שהפסקת את הצפייה בטלויזיה, ובמקום זה - שחקי איתה בכל מיני המשחקים שאת רואה במשחקייה : קוביות, כדור, השחלת טבעות על מוט, וכד'. אני מאמינה שהכניסה למעון, עם ילדים אחרים, תקדם אותה, ובתוך כמה שבועות תראי שינוי.
    כל טוב, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו