מה לעשות??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות??
    ליאת
    20/02/2013

בתי בת 3.8 חודשים , אנחנו מאוד מאוד קשורות אחת לשניה , עד גיל שלוש היתה איתי בבית , כך שאני דמות מאוד מאוד משמעותית בגידול שלה,אנחנו גרים רחוק מהמשפחה , ואבא שלה עד גיל שנתיים וחצי עבד מבוקר עד ערב,אז יצא שההינו שנינו 24 שעות ביחד והשלמתי לה כנראה את הכל.
    מה שמעציב אותי ומאוד את אבא שלה זה היחס שלה אליו וכל מיני אימרות שנזרקות באוויר,עושה רושם שהיא לא רוצה שום אינטרקציה איתו שלא יקח אותה ויחזיר אותה מהגן , שלא ישכיב אותה לישון לא נשיקה לא חיבוק לא משחק היא מבחינתה לא צריכה בכלל אבא , היא גם אמרה את זה , היא אומרת שהיא לא אוהבת אותו, ניסתי בכל דרך לקרב בינהים אבל כל פעם שהם יוצאים מהבית היא רוצה את אמא, אני משחררת אותה אבל זה יותר חזק ממנה , יש לה חרדת נטישה לגבי כל הזמן.גם שנוסעים למשפחה או הולכים לחברים אני חייבת להיות במרחק שהיא תוכל לראות אותי.
    שבוע הבא אני נוסעת ליומיים מהבית ,(פעם ראשונה שאעדר מהבית) והיא תישאר עם אביה, אני מוטרדת מהעניין שמא היומיים האלו יהפכו לסיוט עבורם, אני מתלבטת האם לנסוע והדבר לא יעשה לה כמעין חרדת נטישה מאוד חזקה ..? למרות שהתחלתי לטפף לה אבל אני לא יודעת אם היא באמת מבינה ,אולי אביא לתיגבור את הסבתא ,.? אני מאוד סומכת על בעלי והוא מרגיע אותי , מה את מציעה לי??(הלב אומר לי שאולי זה הזמן לקירוב בינהים ולחיזוק הקשר )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??

הוספת תגובה

• מה לעשות?? - תגובה

21/02/2013

ליאת שלום,
    עד כה היה מצב, שלמעשה, לא היה אבא בתמונה, ולכן כל-כך טבעי, שהילדה רואה רק בך דמות מטפלת שאפשר לסמוך עליה. ברור שצריך לשנות זאת, ובעיני, דווקא היומיים האלה של נסיעתך הם הזדמנות מצויינת לתחילת הבנייה של הקשר החדש. לדעתי, לא טוב שתביאי את סבתא! תני לאבא ולילדה להיות יחד, לבלות ולהתנהל, כדי שתראה ותיווכח שגם עליו אפשר לסמוך, שגם איתו היא נהנית. ייתכן שזה לא יהיה קל, שאולי יהיה בכי בשעות מסויימות (בזמן עייפות, לקראת השינה). אבל אם אבא יהיה סבלני וקשוב, וגם ידאג לזמן בילוי מהנה עם הילדה, היא תקבל אותו. בהמשך, אני ממליצה לכם, אם רק אפשר, שיהיו "ימים של אבא" באופן קבוע. למשל : יום בשבוע שאבא יחזור מוקדם, וייצא לבלות עם הילדה בלעדייך, ירחץ אותה, ישכיב אותה לישון וכד',
    כל טוב, בהצלחה! ולך - נסיעה טובה ומוצלחת ! אל תוותרי !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו