מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגת - איחור הבנתי ושפתירוני28/02/2013
שלום רב ,
בני בן השנתיים ו4 חודשים יש איחור בדיבור , הוא יודע מעט מאוד מילים כמו "תפוח" ("פוח") ,"די" כשהוא רוצה שיפסיקו , "בננה" ("ננה" ) , "אבא" , "מים" ("מה" ), "אוכל" ( "ממם" ) , ולאמירת המילה "לא" הוא מניע את הראש ,
הוא מדבר בשפת הגי'בריש בצורה רצופה ומהירה , ואם הוא רוצה משהו הוא מצביע לעברו או צועק "מה " ומצביע ,או שלפעמים הוא מושך אותי לכיוון הצעצוע שהוא רוצה ,
הוא יודע לבצע הוראות פשוטות כמו להביא חפץ מסויים כשהוא מתבקש , לשבת בכיסא , ללכת להתקלח , לצחצח שיניים , להרים חפץ מהריצפה ולשם על השולחן , לסגור את הדלת וכו" ,
פרט לבעיית השפה הוא ילד חייכן שאוהב לצחוק , סקרן מאוד לגבי כמעט כול דבר שהוא רואה, אוהב מגע וחיבוקים , מוזיקה ושירים ואף משמיע קולות ומחקה את השיר בידיו ,
מה שמפריע לי הוא שהוא מתנהג בצורה הפוכה : לפעמים הוא מקשיב ומבצע את הדברים שאני מבקשת ולפעמים נראה לי שהוא לא מקשיב , לא מפנה לי מבט ומרוכז מאוד במשהו אחר עד כדי כך שאני חייבת לגשת אליו ולהפנות את תשומת הלב שלו , או לבקש ממנו מספר פעמים , אבל זה עדיין לא אומר שהוא ישתף איתי פעולה , סתם לדוגמא כאשר אני מבקשת ממנו לשבת בכיסא עלמנת לאכול ולהפסיק לשחק , הוא יכול לא להפנות אליי מבט גם אם בקשתי מספר פעמים , במידה ולקחתי את הצעצוע הוא יבכה ויצרח ויזרוק את האוכל מתוך כעס .
האם לילד שלי יש בעיה ?
האם יכול להיות שההתנהגות וחוסר שיתוף הפעולה לא נובעת מחוסר הבנה , אלא מעקשנות ומריכוז רב במה שהוא עושה ??
חשוב לי לציין כמה עובדות :
1. לפני חודש עבר ניתוח פוליפים ובדיקת השמיעה היתה תקינה ( לפני כן סבל מלחץ ומים באוזניים לא בצורה חריפה )
2. מגיל שנתיים בערך אנחנו עדים למרדנות שלו ולהתנהגות העקשנית שלו , (אפילו עקשנית מאוד ) , כמעט על כול דבר .
3. לפני שבוע בפגישה עם הרופא ההתפתחותי היה שיתוף פעולה חלקי : ידע לבנות קטר מקוביות כמעט במדויק , בנה פאזל מצורות שונות , שיחק במכוניות קטנות , שיחק ובעט בכדור לעבר הרופאה , פתח וסגר את הארון ובדק מה הצעצועים שקיימים, שיחק בכלי מטבח והאכיל את הבובה ,
אולם לא היה מוכן לוותר על הצעצועים שהיה ברשותו למרות שהרופאה ביקשה (גם לא בגסטה, היו לו מספר כפיות ביד) , לא ידע להתאים צבעים באופן מלא (פאזל של עיגולים באותו גודל בצבעים שונים ) , התבקש לאכיל את הבובה בכפית אבל האכיל בסכין , לא ידע לזהות חיות עלפי שם כמו (כלב ,סוס ) , למרות שבבית הו כן מזהה ואף יודע לזהות אותם עלפי הקולות .
הרופאה החליטה שיש לו איחור הבנתי ושפתי ואף רמזה כי אוליי לילד יש בעיה של אוטיזם כי אין מספיק קשר עין ,
אני מרגישה מודאגת מהאיבחון של הרופאה ורוצה לדעת למי עליי לפנות בנוסף עלמנת שאוכל לקבל תמונה יותר מלאה ומדוייקת למה שקורה ,
והאם תוכלי להמליץ לי על רופא התפתחותי אחר כדי שאוכל לקבל דעה שנייה בנושא
תודה .
אמא מודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - איחור הבנתי ושפתי - תגובה
28/02/2013רוני שלום,
אני מצטערת שאי אפשר לערוך אבחון נאמן דרך האינטרנט, אך אנסה להגיב לדברייך ולעזור לך. התמונה שאת מתארת בהחלט מצביעה על איחור מסויים, יחסית לצפוי מילד בגיל זה. אבל, את מציינת שהילד כנראה סבל משמיעה ירודה במשך תקופה ארוכה, ולכן צריך לתת לו זמן להתאושש לאחר הניתוח, ובהחלט ייתכן, שייתן קפיצה בהתפתחות ויסגור את הפער, זה לוקח כ-3 ח'.
ההתנהגות המרדנית - אופיינית לגיל שנתיים עד שלוש. זה גיל שמכונה ה- TERRIBLE TWO. הילד מפתח את עצמאותו, ולכן נאבק בסמכות ובהורים. ייתכן גם, שהילד מגיב בעוצמה, משום שהוא מתוסכל מהקושי שלו להתבטא מילולית. גם זה אופייני לילדים שיש להם איחור שפתי.
אני מציעה לך, במקום ללכת לעוד רופא התפתחותי, לבקש הפנייה לפסיכולוגית התפתחותית, שתערוך אבחון מלא לילד, ובמידת הצורך, גם תוכל להדריך אתכם איך להתייחס אליו, וכן - להגיע לקלינאית תקשורת, שתתחיל לעבוד עם הילד על קידום השפה.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך ....
רוני04/03/2013ד"ר יוכי שלום ,
אני מודה לך מאוד על תשובתך ...
הצלחת לעשות לי סדר בדברים , ואכן אפנה לפסיכולוג התפתחותי עלפי המלצתך ,
בברכה
רוני- אמא מודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)