מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית נשיכות בגןאורית13/03/2008
בני בן שנתיים וארבע. אנחנו מטופלים במרפאה להתפתחות הילד.
יש לו בעייה של נוזלים באוזנים, עיכוב בשפה ואולי כנראה גם בעייה של תחושתיות.
עשינו כבר איבחון אצל קלינאית+פסיכולוגית, עדיין אין לנו את הסיכום הסופי.
בנתיים בגן טוענים שיש החמרה במצבו.
הוא מאד נושך ילדים אחרים, וכנראה ולצוות אין שליטה עליו.
האם יש עוד משהו שאנחנו יכולים לעשות?
להמליץ לגננות?
אנחנו מאד מיואשים.
מצד אחד אנחנו מטפלים בו ומצד שני אנחנו מקבלים "תגובות שליליות מהגן"
מאד אשמח אם תוכל לכוון אותי ולייעץ לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות בגן
ד''ר יורם זנדהאוז13/03/2008שלום וברכה,
הנשיכות יכולות לפעמים להיות תוצאה של תסכול על כך שהילד אינו שומע או שדיבורו אינו מובן.
אנא דברי עם קלינאית התקשורת המטפלת בו בכך וכן עם עו"ס התפתחותית במכון להתפתחות הילד בו הוא מטופל , לצורך קבלת הדרכה מתאימה. יש צורך לוודא שזאת אכן הסיבה להתנהגות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה
ד''ר יורם זנדהאוז17/03/2008שלום וברכה,
אני מבין שאתם בתהליך אבחוני. חייבים לזרז את הצוות המאבחן, בעיקר על מנת שתוכלו לקבל הדרכה וליווי מתאימים. זו צריכה להיות תשובה לאורך זמן ולא נקודתית. כנראה שהוא מחפש קשר וקשה לו עקב הירידה בשמיעה והאיחור השפתי ולכן הוא נושך. יש צורך , לדעתי, גם בקשר בין הצוות המאבחן והצוות בגן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר לא כל כך בעיית נשיכות
אורית20/03/2008קודם כל אני רוצה להודות לך על ההענות המהירה.
שלשום קיבלנו את תוצאות האבחון של הפסיכולוגי.
הוא אובחן כסובל מ-PDD או משהו על קצף ה-PDD
יש לי כמה שאלות
האם נוירולוג לא צריך גם לבדוק אותו?
האם צריך להיות גם אבחון של פסיכיאטר?
האם יש טעם לחוות דעת נוספת?, אנחנו כהורים לא רואים את כל התמונה שהצטיירה מהפסיכולוגית.
יש דברים בבית שמאד שונים ממה שהיא רשמה בסיכום.
המליצו לנו על קלינאית ולפנות גם למכון בייקר
תוכל לתת לי פרטים נוספים למי מיועד המכון?
לפי הסיכום, הילד מאד נבון ובעל אינטילגנציה גבוהה. האם זה יוכל לקדם אותו בטיפולים?
האם אבחנה יכולה להשתנות עם הזמן?
אנחנו "טובעים" באינפורמציה וקצת מאבדים את הצפון, כי למסקנה "קיצונית" כזאת לא ציפינו.
אשמח מאד מאד אם תוכל לחזור אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPDD
ד"ר זנדהאוז20/03/2008שלום וברכה,
כל התשובות אמורות להינתן על ידי הצוות המאבחן שמכיר את הילד. קשה לתת תשובות ללא הרקע הקליני, מאחר שכל ילד הוא עולם ומלואו. אתם צריכים לדרוש הדרכה/ הסבר ברור וכן ליווי על ידי
עו"ס במכון להתפתחות הילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)