מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות נוספותש21/03/2013
לד"ר יוכי שלום רב :
קודם כל תודה רבה שענית לי מהר כל כך .
אני רושמת המשך של אותה בעיה אני כמובן אזכיר על מה מדובר ,כי ממש חשוב לי לנסות לראות את הכל .
כתבתי לך הודעה לפני כן על פסיכולוגית שאבחנה את בני ,בן השנתיים (עוד שבועיים ),רשמתי לך שהיא אבחנה שהילד לא נמצא איתנו ,הוא לא מראה חיבה ,נגיעה ,שאני מבחינתו אובייקט ,ושיש לו בעיית תקשורת ,דבר שאינו נראה נכון כי כאשר היא אמרה את זה הילד ממש חיפש אותי (כי יצאנו מהחדר )וכשמצא אותי הוא חיבק אותי ,הוא כל הזמן בוכה כשאני הולכת לעבודה ,וממש מחפש בבית ,הוא משחק משחקי מגע עם אח שלו (עולים אחד על השני וכדומה ),צוחקים ביחד ומשתוללים ,שהיא כמובן לא ראתה כי כשהם היו ביחד הסיטואציה היתה שונה.
הוא גם ילד שמגיב לסביבה ברמה שאם פתאום אכנס לחדש הוא ישר יגיד הינה אמא .
הדבר היחיד שאוכל לומר שיכול להיות שאכן מאפיין את הPDD הוא שכאשר יושבים איתו למשחק יש מצבים שהוא יכול להיות קשוב לך ויש מצבים שלא שדברים אחרים יסבו את תשומת ליבו .
שאלותיי הם :
1. האם ילד שלא נראה שהוא איתך בזמן משחק יכול להעיד על תסמונת זו ?
2. מתי המילים שחוזרות על עצמן אמורות להפסק ,באיזה גיל ?
3. האם האבחנה יכולה להיות חד משמעית ?ולא ניתן לטעות בה ?
4.אם אכן יש לו את התסמונת ,ואנו מטפלים בה ,יש מצב שהבן שלי יהיה ילד רגיל ? (
בבית ספר רגיל ,לומד מה שכל ילד בגילו לומד )
5.ושאלה אחרונה היכן כדאי לבדוק את הטבחנה שנקבל על מנת להיות בטוחים ? ואיפה ניתן לטפל בזה הכי טוב ?
סליחה על כמות השאלות
ותודה רבה על הכל
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות - תגובה
22/03/2013שגית שלום,
צר לי, אך אינני יכולה לקבוע אבחנה לפי התיאורים שלך, כמה ארוכים שיהיו.
מעבר לזה, יש הרבה מקרים שהאבחנה לא ברורה, ואנשי המקצוע מתלבטים. יש הבדלים בדרך שכל איש מקצוע רואה את הילד, כל ילד מתנהג אחרת בכל מצב, והדברים אינם חד-משמעיים, במיוחד במקרים היותר קלים. לפעמים אנחנו נזקקים למעקב של עד חצי שנה, כשאנחנו רואים את הילד כל חדשיים, בכדי להיות בטוחים.
אני בהחלט מבינה את המצוקה שלך. אין ספק שזה מעיק ומטריד, אבל את יכולה לבקש חוות-דעת שנייה אצל איש מקצוע אחר, במקום אחר (רופא התפתחותי, או פסיכולוג התפתחותי, או קלינאית תקשורת), או לחזור למעקב נוסף באותו מקום בעוד כמה שבועות.
בהחלט ייתכן שהילד שלך תקין, ויהיה בסדר בעתיד.
במידה שיש החלטה על טיפול - הוא נעשה בדרך כלל ע"י קלינאית תקשורת מומחית לעניין, במכון להתפתחות הילד, או באלוטף במקום מגורייך.
כל טוב, חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)