ילדה בת 3.5.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5.
    קרן
    24/03/2013

שלום רב. יש לי ילדה בת 3.5 .כשהייתה בת 3 לצערי נאלצתי לעשות הפסקת הריון בשבוע 34 עקב תוצאה לא תקינה בציפ גנטי שמעלה באופן משמעותי סיכוי לאוטיזם ופיגור.הכרומוזום הלא תקין נמצא גם אצל בעלי מה שאומר שבכל הריון זה סיכוי של 50 אחוז שמקבלים אותו.כמובן שהיה לי מאוד קשה והיה משבר בבית ואז גם הבנתי שגם הבת שלי יכלה ב50 אחוז לקבל את הגן ואולי היא אוטיסטית או עם פיגור ואז בגיל 3 היינו אצל קלינאית תקשרת שעבדה איתה מספר חודשים ואמרה שיש לה עיכוב קל שפתי אם בכלל ושהיא ממש לא אוטיסטית שהיא מאוד תקשורתית ומשחקת איתה יפה ומבינה מה שאומרים לה ושבשיבושים בהגייה לא מטפלים לפני גיל 4,אבל כל הילדים בגילה כבר כן הוגים את האותיות האלו נכון אז חבל לי לחכות .כמו כן ראתה אותה גם מרפאה בעיסוק שטענה שהכל בסדר וגם מדריכת הורים.למרות הרקע הגנטי שיכול להיות.יש לציין שבגן בתחילת השנה היו לה קשיים חברתיים הייתה מסתובבת עם הבקבוק שלה כל הזמן ולא משחקת עם ילדים אחרים.הגננת אמרה לי שזה יכל לנבוע גם מהמשבר שהיה בבית,כעת היא אומרת שהיא כן משחקת עם ילדים ולפעמים אפילו היא במרכז ושיש לה בטחון,אבל שיש לה בעיה עם דחיית סיפוקים והיא לא מוותרת לילדים אחרים שהיא משחקת איתם אלא אם כן הגננת באה לתווך אבל שהיא ממש לא אוטיסטית.אמנם כולם אומרים לי אותו דבר אבל אני עדיין מרגישה שמשהו לא בסדר ואשמח לדעתך כמו שציינתי היא כעת בת 3.5 גם בבית אם באה אליה חברה אז היא רוצה שהכל יעשה בדרך שלה,היא לא מוותרת בדרך כלל על משחקים או נגיד מי תהיה ראשונה בתור רק אם אני אבוא ואגיד לה לאחר שכנועים אז היא תסכים לעשות את זה.גם איתנו בבית היא דורשת כל דבר וישר מתחילה להתבכיין ולצעוק ובאמת סף התסכול שלה נמוך ואם לדוגמא בגימבורי איזה ילד יפריע לה אז היא תתחיל להתעצבן ולצעוק ולהגיד לו שילך במקום לדבר יפה.אני כל הזמן אומרת לה שזה לא נעים כשהיא צועקת ובוכה וככה לא מבינים אותה אבל היא אומרת שלא תעשה את זה יותר ותוך כמה דקות אם מה שהוא לא הולך כמו שהיא רוצה היא שוב עצבנית ומתפרצת.זה מאוד מדאיג אותי איך היא תסתדר ככה עם ילדים אני אמורה להגיע למכון למעקב עוד חצי שנה כשתהיה בת 4 אבל אולי כדאי להקדים.כמו כן בקטע הקוגנטיבי היא סופרת בערך עד 12תמונה עד 6, אומרת את האותיות, אך לפעמים מפספסת, חזותית לא מזהה את המספרים ולא רוצה ללמוד, כאשר לא מצליחה, האם זה תקין לגילה?, סליחה על האורך ותןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5.

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5. - תגובה

24/03/2013

קרן שלום,
    אני מבינה שאת מאד מתוחה ודואגת, גם לילדה שלך, וגם להריונות הבאים.זה ברור וזה טבעי, לצערנו. עם זאת, כדאי שתדעי, שיש היום אפשרות לבדיקה גנטית לפני השרשה של הביצית המופרית ברחם, ואז לא מתחילים בכלל הריון.
    לגבי הילדה, כפי שאומרים לך מי שמטפלים בה, הגננת והקלינאית תקשורת, את יכולה להרגע שהיא לא אוטיסטית. אבל ייתכן שהיא ילדה עם אופי קצת קשה, ואולי גם - היא באמת מגיבה למתח שהיא מרגישה בבית. היא מרגישה את המתח שלך, ואת הדאגות שלך, וגם היא באי שקט.
    מבחינה קוגניטיבית - נראה לי שהיא בסדר, ואת מצפה ממנה מעבר למה שרגיל בגילה. בגיל 3 וחצי, לא צפוי מילד לדעת את האותיות, לא צריך לזהות מספרים (רק אחרי גיל 4) ולא לספור מעל 12. נראה לי שהיא בסדר גמור.
    נסי להיות רגועה יותר, פחות לדאוג, פחות להיות עסוקה בהישגים של הילדה, ויותר לשמוח איתה, ולשדר לה שאת מרוצה ממנה.
    כל טוב, וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

קרן
    24/03/2013

המון תודה על תגובתך המהירה.לגבי הpgd אני אכן התחלתי לעשות ולצערי סבב אחד כבר כשל, אבל נמשיך לנסות. לגבי הילדה באמת כנראה שהיא לא אוטיסטית וכולם במכון אמרו לי שאבחנו אותה רק בגלל הטראומה שעברנו. לגבי האופי שלה האם לא כדאי לטפל בנטייה שלה לבכות מכל דבר ובנושא של דחיית הסיפוקים, אני גם פוחדת שיהיה לה קשה להסתדר בחיים עם אופי כזה כי בחוץ לא יוותרו לה כמ הזמן כמו בבית ולא נהיה בשביל לתווך.היא גם מאוד מפונקת ותמיד השיגה מה שרצתה על ידי בכי. המון המון תודה לך. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו