מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילההדס04/04/2013
ד"ר יוכי היקרה.
יש לי ילד מתוק בן שנתיים ו4 חודשים.. הוא חברותי וחייכן וגם רגיש קצת..
התחלתי איתו לפני שבועיים (כשיצא לחפש מהמעון) גמילה.. ביומיים הראשונים היו פעמים שעשה פיפי בשירותים קצת אח"כ בגלל שיצאנו והתארחנו הוא היה עם טיטול ובלי טיטול התחיל לפספס... אמרו יל שכדאי להמשיך ושגם במעון הוא יהיה בלי טיטול, אבל המטפלת לא אהבה את הרעיון, אבל הסכימה, ביום שלישי השבוע הבאתי אותו בלי טיטול לגן וזה אחרי חופש פסח, היה לו קשה והוא בכה.. המטפלת אמרה שהוא היה לא רגוע ולא עשה כלום ובחצר הוריד את המכנסיים והתחיל לבכות והיא שמה לו טיטול.. אחה"צ הוא היה עם טיטול. למחרת בגן עם טיטול ואחה"צ בלי טיטול ועשה פיפי בשירותים.. היום אחה"צ הוא לא הסכים בשום אופן שאני אוריד לו את הטטול גם הבטחתי לו ממתק ולא הסכים.. בלילה כשמכניסים אותו למיטה הוא מבקש שירותים ובוכה (או ששזה רק תרוץ כדי לצאת..) ויושב על השירותים סתם.. המטפלת אמרה לי שהוא בכה הרבה היום בגן ולא רצה לאכול ארוחת בוקר.. כנראה קשה לו להתרגל אחרי הנתק של פסח, אבל אולי גם הגמילה קשה לו..
כ"כ כואב לי עליו הוא מאמי שלי.. אני לא יודעת אם זה משהו שיעבור עוד כמה ימים.. או שעשיתי משהו לא בסדר בגמילה.. או מה?
אני ממש מבקשת את עזרתך... טיפים ועיצה מה לעשות בתחומים הנ"ל..
תודה לך על עזרתך כל הזמן... את מצילה בתים בשראל! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
04/04/2013אמא יקרה שלום,
מדובר בילד צעיר, וככל הנראה הוא פשוט לא היה בשל להתחיל גמילה ! עכשו, הוא נכנס לקונפליקט, ולמתח של כן-לא, עם טיטול-בלי טיטול, ולכן הוא קצת מבולבל ובאי-שקט. לא נורא ! גם אם עשית טעות, זה יתוקן. הוא ילד בריא ונורמלי, הוא ישכח, וכשיגדל קצת - הכל יסתדר.
כרגע : החזירי לו את הטיטול ועזבי. אל תדברו על שרותים, ואל תציעו לו. תנו לו שבועיים-שלושה שקטים, גם בגן. שיירגע, שיחזור אליו הבטחון העצמי. בהמשך, תראי איך הוא מגיב. האם הוא מבקש בכלל ללכת לשרותים ? האם הוא מבקש להוריד את הטיטול ? לפעמים צריך לחכות, אפילו עד גיל 3, שהילד יהיה בשל לגמילה. ועדיף לחכות, שהילד מראה את הסימנים שהוא בשל, מוכן ומעוניין.
סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)