בשלות ובגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשלות ובגרות
    הדס
    09/04/2013

שלום ד"ר יוכי, תודה רבה על תשובותייך המקסימות!
    יש לי בן בגיל שנתיים וחצי מקסים וחמוד ורגיש..
    הייתי רוצה קצת טיפים וכלים כיצד לעזור לו להיות יותר בוגר ובשל..
    מה אנחנו בתור הורים יכולים לעשות.להגיב בשביל זה?

תודה לך, את עוזרת לנו רבות, יישר כח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בשלות ובגרות

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה..

הדס
    10/04/2013

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה.. - תגובה

10/04/2013

הדס שלום,
    סליחה על העיכוב. היתה לי תקלה במחשב.
    לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת אומרת שהילד שלך אינו בשל, ואת רוצה לעזור לו להתקדם. האם הוא באמת לא בשל ? במה את רואה זאת ? אני זקוקה לתיאורים ברורים יותר של התנהגויות, כדי להבין. אולי מדובר בקושי כלשהו ? אולי מדובר בקווי אופי מסויימים ? אנא, היי יותר מפורטת וברורה.
    ובכלל - ברוב המקרים קשה לזרז ילד להבשיל, גם ההבשלה היא קצב אישי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות ובגרות המשך

הדס
    11/04/2013

אני לא יודעת אם הוא בשל או לא, שנה הבאה הוא עולה לגן גיל 3.. (הוא בן שנתיים ו4 )\\) אני רוצה שהוא יגיע מוכן.. הואקצת ילדותי ורגיש, קשור מאד מאד לשמיכה ולמוצץ שלו.. הוא צריך שאני "אוריד אותו מהעץ" כשהוא מתחיל להתעקש וכו'.. קורא לי הרבה, צריך חיזוקים ממני והתייחסות כמעט על כל דבר..
    אני אף פעם לא יודעת מהי ההגדרה המתאימה לבשלות...
    לכן איני יכולה לדעת אם הוא בשל או לא..

איך אפשר לתת לו את התנאים הכי טובים להתפתחות ריגשית ובשלות תקינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות ובגרות המשך - תגובה

12/04/2013

הדס שוב שלום,
    בשלות פירושה היכולת של הילד לתפקד (להבין, לבצע) ברמה שצפוייה ממנו לפי גילו. ישנם ספרים על התפתחות ילדים, כיום יש גם הרבה חומר באינטרנט, שמפרט , מה צפוי מן הילד בכל גיל. למשל : שבגיל 3 בערך, צפוי שהילד כבר ישלוט בצרכים. או: שבגיל 4 בערך, הילד יוכל להיפרד בלילה מההורים, וללכת לישון לילה רצוף במיטתו.
    לפי תיאורך, נראה לי שהילד שלך מתאים לגילו, ומאד לאופייני לגיל זה להיות תלויים בהורים, במיוחד באם, וכד'.
    באופן כללי, אנחנו צריכים למצוא את "שביל הזהב" בין מתן מענה לצרכים של הילד,חיזוק הילד,ע"י קרבה, הענקת חום, כך שיקבל בטחון מאיתנו, בצד עידוד הילד לעצמאות, להתרחקות, ע"י מחמאות מילוליות וע"י נסיונות שונים במצבים שונים.
    צריך גם לזכור, שלכל ילד יש האופי שלו, ולכן קצב ההתפתחות גם שונה בתחומים שונים.
    כאם, את יכולה להיעזר בחוות הדעת של הגננת כדי לדעת אם הילד בסדר, ואם אינך רגועה, או יש לך שאלות לגבי חינוך הילד, אפשר היום לקבל הדרכה באתרים שונים ובקורסים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך!

הדס
    15/04/2013

כמו תמיד, עזרת לי מאד.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו