מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לבדוקש13/04/2013
לד"ר יוכי שלום רב:
יש לי שתי שאלות :
1.יש לי ילד בן שנתיים ,שמתי לב שאני יכולה לשאול אותו שאלות שאני יודעת שהוא יודע את השתובה עליהם כמו -בן כמה אתה ? איך קוראים לך ? מי זה ? וכ"ו אשר אינו עונה לי והוא מתחיל לומר כל מיני דברים שהוא רואה בסביבה אלא אם כן אני תופסת את ראשו וממקדת אותו ואז הוא עונה לי נכון על התשובה או התשובות תלוי מה שאלתי .
הוא מזהה את סביבתו בשמות ,יש לו אוצר מילים יפה ,הוא מחבק ואוהב ,אבל לפי מה שנראה שיש לו חוסר מיקוד או ריכוז ,האם אפשר להגיד שזה בעייה של קשב וריכוז ?
2. אילו תופעות של ילד בגיל שנתיים יכולים להעיד על בעיות קשב וריכוז ?
3.האם חזרה על כל מיני מילים שלא תמיד בהקשרם יכול להיות חלק מבעיה זו או מבעיה אחרת ? או שלאוו דווקא זו בעיה ?
האם כדאי ללכת לבדיקה אצל נורולוג ?
תודה מראש על הכל
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לבדוק - תגובה
13/04/2013שגית שלום,
את מדברת על גיל שבעינינו הוא צעיר מאד, גם לגבי ציפיה של תשובות לשאלות, וגם לגבי אבחנה ברורה של קשיי ריכוז.
בדרך כלל התופעה המאפיינת של קשיי ריכוז בגיל זה מתבטאת בהרבה תנועתיות, קושי לשבת במקום אחד, מעבר מפעילות לפעילות, התחלה של משחק ללא התמדה, וכד'.
לגבי תיאור התשובות שלו : ייתכן שאיננו עונה לך כיוון שאיננו "מבין" עדיין את הציפייה שלך לתשובה שלו, מבחינה חברתית. ייתכן גם שהוא נמנע מתשובה כיוון שאיננו בטוח בכך. ולכן גם אולי הוא מגיב במלים אחרות, לא רלבנטיות. מכל מקום, זה צפוי ב גיל זה, וזה תקין. גם החזרתיות על מלים בגיל זה היא אוחפיינית, כפי שזה נקרא - שלב ה"תוכי" בהתפתחות השפה.
אינני רואה סיבה לדאגה שלך, או לצורך באבחון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)