מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד''ר יוכי שלוםאני19/04/2013
צריכה עצה ,דעה ,רעיונות
ילדה בת 4
אוהבת לשחק לאחר הגן משלוש עד למקלחת בשש וחצי ,ולצפות בטלויזיה
בין לבן אני מצליחה ללמד אותה דברים [כגון מיספרים ,שפות שונות ,א,ב ,תוכן של תמונה ,יומי השבוע ,היום מחר ,מלפנים ,מתחת לצדדים ו''כו],וכמובן אם אני משחקת איתה במשחק של פירות ירקות אני מלמדת אותה על הדרך ,אבל אני מרגישה שזה לא מספיק,כי זה גיל שהם ממש בקליטה מלאה,וזיכרון טוב.
.ניסיתי לשבת ולצפות איתה בלי סודות ,היא לא רצתה לראות, [בגלל שהיא לא יודעת?]
ברצוני להגיע למצב שחצי מהזמן שיש ביום יום הוא ללימוד
1] מה דעתך?
2]אילו עצות יש[גישה לילדה]
3]האם אני חושבת נכון ?
4] אילו תוכניות לילדים בגיל 4 יש ,ללימוד ?
שבת שלום יוכי
ממתינה לתשובה כמו אוויר לנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר יוכי שלום - תגובה
20/04/2013אמא יקרה שלום,
את צודקת שגיל הילדות הוא נפלא ללמידה. אבל צריך לדעת, שילד לומד בכל רגע ורגע, ממשחק, מסיפור, מארוע....... הרי כל דבר חדש עבורו, ולכל דבר הוא צריך להיחשף מספר פעמים כדי "לעכל" ולהבין כהלכה.
לכן, איננו תומכים בדרך של "שעורים", במיוחד לא מההורים. אמא היא מקור של רגש, של תמיכה. אמא אינה מורה. אנו מדברים על זמן מומלץ, בגיל 4, של כ-20 ד' עד חצי שעה, לא יותר, של למידה ממש, כמו למשל מספרים או אותיות. כל היתר - חשוב דווקא שיהיה משחק : גם משחק פיזי של תנועה, גם בילוי משותף, כמו ללכת לקניות (כל כך הרבה אפשר ללמד ילד בזמן קניות בסופר !) ללכת לטיייל, ומשחקי קופסה.
הרשי לי עצה קטנה : לא טוב להיות אמא "דוחפת", זה עלול להיות בעוכרי הילדה. השתדלי להינות איתה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי תודה על התשובה הבנתי הרבה
אני20/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)