ד''ר יוכי שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד''ר יוכי שלום
    אני
    19/04/2013

צריכה עצה ,דעה ,רעיונות
    ילדה בת 4
    אוהבת לשחק לאחר הגן משלוש עד למקלחת בשש וחצי ,ולצפות בטלויזיה
    בין לבן אני מצליחה ללמד אותה דברים [כגון מיספרים ,שפות שונות ,א,ב ,תוכן של תמונה ,יומי השבוע ,היום מחר ,מלפנים ,מתחת לצדדים ו''כו],וכמובן אם אני משחקת איתה במשחק של פירות ירקות אני מלמדת אותה על הדרך ,אבל אני מרגישה שזה לא מספיק,כי זה גיל שהם ממש בקליטה מלאה,וזיכרון טוב.
    .ניסיתי לשבת ולצפות איתה בלי סודות ,היא לא רצתה לראות, [בגלל שהיא לא יודעת?]
    ברצוני להגיע למצב שחצי מהזמן שיש ביום יום הוא ללימוד
    1] מה דעתך?
    2]אילו עצות יש[גישה לילדה]
    3]האם אני חושבת נכון ?
    4] אילו תוכניות לילדים בגיל 4 יש ,ללימוד ?
    שבת שלום יוכי
    ממתינה לתשובה כמו אוויר לנשימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד''ר יוכי שלום

הוספת תגובה

• ד''ר יוכי שלום - תגובה

20/04/2013

אמא יקרה שלום,
    את צודקת שגיל הילדות הוא נפלא ללמידה. אבל צריך לדעת, שילד לומד בכל רגע ורגע, ממשחק, מסיפור, מארוע....... הרי כל דבר חדש עבורו, ולכל דבר הוא צריך להיחשף מספר פעמים כדי "לעכל" ולהבין כהלכה.
    לכן, איננו תומכים בדרך של "שעורים", במיוחד לא מההורים. אמא היא מקור של רגש, של תמיכה. אמא אינה מורה. אנו מדברים על זמן מומלץ, בגיל 4, של כ-20 ד' עד חצי שעה, לא יותר, של למידה ממש, כמו למשל מספרים או אותיות. כל היתר - חשוב דווקא שיהיה משחק : גם משחק פיזי של תנועה, גם בילוי משותף, כמו ללכת לקניות (כל כך הרבה אפשר ללמד ילד בזמן קניות בסופר !) ללכת לטיייל, ומשחקי קופסה.
    הרשי לי עצה קטנה : לא טוב להיות אמא "דוחפת", זה עלול להיות בעוכרי הילדה. השתדלי להינות איתה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר יוכי תודה על התשובה הבנתי הרבה

אני
    20/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו