מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד''ר יוכי שלוםאני07/05/2013
לפני זמן מה שאלתי אותך על הבת שלי שהיא בת 4
ולא יודעת להבדיל בין חום לקור שזה מדובר בביגוד
וענית לי ממש לעיניין וזה היה ברור התשובה
אבל אתמול בלילה שהיא ממש מזיעה [באף ולחיים אדומים]לבושה מכנס קצר וחולצה קצרה
אמרתי לה שהיא לא חייבת להיות עם השימכה ,והיא התחליה לבכות שקר לה
החזקתי את השימכה [לא האמנתי למה שאני שומעת ]
והיא מחבקת את עצמה ובוכה שקר לה
יוכי יקרה מה קורה פה ?
ועוד דבר אחד כבר כמה חודשים אני מנסה ללמד אותה ,אתמול היום מחר
וזה לא נקלט [אבל זה לא כול כך מטריד אותי כמו ה''נל]
ובכללי הילדה מקסימה הכול תקין ומעל הממצוע אפילו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר יוכי שלום - תגובה
09/05/2013Hi
I am in the US, so my answer is in English : there are children who are hyper-sensitive, or not clear about their sensations. They do not make the right connection between a certain sensation and the behavior needed. Anyway, you need to be patient, and let the child learn what is pleasant for her. I am sure she will find the solutions.
Best* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013עבר - הווה - עתיד *- עד שמוח הפעוט מפתח את רשתות הזיכרון הוא נעדר ממד העבר. התינוק חי בהווה ורק לקראת סוף שנתו החמישית הוא רוכש הבנה של ההבדלים בין עבר, הווה ועתיד. התמצאות רחבה יותר בזמן נלמדת לקראת גיל שבע. שמונה. הערכת הזמן בו מתרחשים האירועים היא מיומנות מורכבת ונשלטת על-ידי מסיחי "הזמן הפסיכולוגי".* הערכה של הזמן שבו התרחשו אירועים בעבר (מה קדם למה) ויתרחשו בעתיד נרכשת רק לקראת גיל 9-10. שליטה מלאה במשתני הזמן מתגבשת רק לקראת גיל ההתבגרות.
בנוגע לילדה הבנתי שזה בסדר גמור ,
אז ילד בגיל שלוש שיודע להבדיך בין הזמן ,הוא סיים את הסוג של ההיתפתוח שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013אף ילד בגיל 3 לא מבין את ההבדל בין עבר-הווה עתיד. יש הבנה מינימלית של "משהו שהיה", לעומת משהו ש"עוד לא קרה". כל המושגים האלה הם מאד מורכבים ונלמדים לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)