שמאליות אצל בן שנתיים ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמאליות אצל בן שנתיים ושמונה חודשים
    שלי
    10/05/2013

שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים מגלה נטייה לשמאליות באופן מובהק (ציור, גזירה, בעיטת כדור וכו'), במשפחתינו אין אף אחד שמאלי (לא ההורים, סבים דודים וכו').
    מעבר לעניין זה, התפתחותו של בני תקינה (מבחינה חברתית, קוגניטיבית ומוטורית- עבר אבחון אצל מרפאה בעיסוק), אולם, בני מטופל בהתפתחות הילד אצל קלינאית תקשורת בשל קשיים בדיבור (מדבר במשפטים אך דיבורו אינו ברור).
    לאחרונה קראתי מאמר שכתבת בנוגע לשמאליים, שם אמרת שילד שמאלי (שבמשפחתו אין אף אחד שמאלי) יתכן ונגרם לו נזק בהתפתחות המוח בלידה
    האם תוכלי להמליץ לי האם כדאי שיעבור בדיקות מסויימות ואילו בדיקות?
    תודה רבה שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמאליות אצל בן שנתיים ושמונה חודשים - תגובה

15/05/2013

שלי שלום,
    ראשית, שמאליות איננה בהכרח על רקע פגיעה מוחית, ולכן בכלל לא בטוח שצריך ונכון לחפש משהו בבדיקות, במיוחד כשמדובר בבדיקות שיש בהן קרינה, כמו סי.טי.אמנם זה יכול לקרות, אבל בדרך כלל, יש עוד סימנים, שכנראה לא היו אצל הבן שלך.
    ידוע לנו, ששמאליות קשורה עם איחור שפתי, וזה מסתדר עם הזמן. לכן, לא הייתי ממהרת. המשיכו בטיפול אצל קלינאית תקשורת, ותראו מה המצב בגיל 4 לערך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו